Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1909 S'ubica la nova caserna de la Guàrdia Civil al costat del futur Parc Güell

1909 S'ubica la nova caserna de la Guàrdia Civil al costat del futur Parc Güell de Barcelona

04/07/1909 Tal dia com avui


L'edifici que ocupava el cos armat vora del Parc Güell (catalogat com patrimoni històric), que des de fa uns 18 anys es coneix com la Kasa de la Muntanya en medis alternatius, va ser construït per encàrrec de la família Güell l'any 1909. En un dia com avui d'aquest any es va ubicar la caserna d'aquest cos armat. Davant la petició veïnal de major protecció per al barri de La Salut, l'edifici va ser destinat a casa caserna de la Guàrdia Civil. Don Eusebi Güell, mitjançant una escriptura pública de donació va cedir en ús aquest edifici sota les següent condició: La cessió d'aquesta finca és gratuïta però amb l'expressa condició que l'immoble objecte de la mateixa sigui destinat a casa caserna de la Guàrdia Civil, i en el cas que la Guàrdia Civil deixi d'utilitzar el descrit edifici i el seu terreny per a l'expressada destinació,revertirà aquesta total propietat al donant o els seus hereus.

D'aquesta manera, aquesta premissa jurídic-legal hauria d'haver garantit la tornada de la casa a la família Güell, una vegada que la Guàrdia Civil va deixar d'utilitzar-lal'any 1983. No obstant això, mitjançant un mecanisme burocràtic i sota signatura de Julia García Valdecasas, per aquell temps delegada d'Hisenda a Barcelona, la casa va passar a les mans del Ministeri d'Hisenda convertint-se'n al.legalmente en el propietari.

De caserna a habitatges i centre social

La Kasa de la Muntanya, situada al Districte de Gràcia de Barcelona, va ser okupada el dia 11 de novembre de 1989 per un grup de joves que concebien l'okupació com una altra forma de viure i de lluitar políticament i socialment. Des de principis com ara l'autogestió, l'antimilitarisme o l'antifeixisme, entre uns altres, va començar un projecte que durant aquests 23 anys (aquest novembre en farà 24 anys) que ha fet de la Kasa de la Muntanya un espai social i de treball per a moltíssima gent i col·lectius tant a Catalunya com de la resta d'Europa.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid