Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Eleccions a l'Hexàgon
L'extrema dreta torna a guanyar a les quatre circumscripcions de Catalunya Nord

Mentre al conjunt de l'Hexàgon, el Nou Front Popular  s'imposa a la formació d'extrema dreta Reagrupament Nacional de Marine Le Pen.

08/07/2024 Política

La formació d'extrema dreta, Reagrupament Nacional (RN) de Marine Le Pen i Jordan Bardella s'ha imposat imposat a les quatre circumscripcions de la Catalunya del Nord.

Sophie Blanc, la candidata a la reelecció de RN a la primera circumscripció, amb el 57,58% dels vots, davant el 42,42% que sumaria la seva adversària Francis Daspe, del Nou Front Popular (NFP). A la tercera circumscripció, Sandrine Dogor-Such (RN), ha obtingut el 56,28% dels vots, davant el 43,72% de  Nathalie Cullell, del Nou Front Popular, (NFP), la quarta circumscripció, ha guanyat Michèle Martinez,  que ha obtingut el  58,14% dels vots, davant el 41,86% de Julien Baraillé (NFP) i a la primera, que aplega votants de les Fenolledes (Occitània) i el nord de la comarca del Rossellò,  Anaïs Sabatini (RN) ha estat elegida.

La participació s'ha mantingut molt a prop de la xifra estatal, que ha registrat un 66,7%, uns 32.910.888 vots. La primera circumscripció ha registrat una participació lleugerament inferior, amb el 65,19%, mentre que la tercera i la quarta circumscripció s'han situat per sobre, amb un 67,07% i un 69,05% respectivament.

El Nou Front Popular dona la sorpresa 

El Nou Front Popular guanyaria però quedaria molt lluny dels 289 escons necessaris per assolir la majoria absoluta, en una assemblea amb un total de 577 representants.

La segona posició se l'han disputada al llarg de la nit els macronistes d'Ensemble i l'extrema dreta de Reagrupament Nacional.

L'extrema dreta, Reagrupament Nacional, el partit de Marine Le Pen i Jordan Bardella, guanyador de la primera volta, quedaria ara en tercera posició amb una representació assegurada de 123 escons i La quarta posició seria per als Republicans, que aconsegueixen 39 diputats.


Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid