Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP demana la compareixença del conseller d’Acció Climàtica pel PLEMCAT

La CUP registra al parlament una bateria de preguntes i demana la compareixença del conseller d’Acció Climàtica arran de les darreres informacions sobre la Plataforma Experimental d’Energia Eòlica Marina (PLEMCAT)

17/06/2024 Política

El diputat de la CUP, Dani Cornellà, va registrar les preguntes i la sol·licitud de compareixença al Parlament de Catalunya.
La CUP va registrar aquestes peticions arran de les reunions convocades a diferents municipis (Vilaür, Ventalló o l’Armentera) per explicar als veïns les afectacions als municipis de la línia d’evacuació del PLEMCAT. La línia de 16 km. afectarà Vilaür, Ventalló, Sant Mori, l’Armentera, l’Escala i Sant Pere Pescador.


Segons ha manifestat el diputat de la CUP, Dani Cornellà, “hem registrat la compareixença del conseller en funcions perquè doni explicacions sobre el PLEMCAT. No podem entendre que es gastin 80 milons d’euros públics en un projecte experimental per estudiar l’afectació de l’energia eòlica al medi marí sense acompanyar el projecte d’una moratòria d’almenys 4 anys per construir un macro parc eòlic Marí a la zona; no té cap sentit”.


El diputat cupaire ha afegit: “quan es fa una inversió pública d’aquestes característiques cal esperar a obtenir els resultats i decretar una moratòria fins que aquests siguin concloents, si hi ha una forta afectació a la biodiversitat marina caldrà modificar el POEM i no permetre macro parcs eòlics marins a la zona, i de la manera com ens ho proposa el govern quan tinguem els resultats no serviran de res perquè el Macro Parc ja estarà licitat i potser en fase de construcció”.


La CUP continuem donant suport a la Plataforma, entitats i municipis que si han manifestat contraris i que demanen aplicar el principi de precaució.


La CUP aposta per una transició energètica coherent que respecti els ecosistemes naturals i la biodiversitat, una transició democràtica, distribuida i participativa i per a fer-ho, demanem que aquests 80 milions d’euros públics s’incorporin a l’energètica pública per fer 13.500 instal·lacions de 4’5 KW de plaques fotovoltaiques en teulades públiques. La Generalitat de Catalunya ha de donar exemple prioritzant i omplint totes les teulades i els espais malmesos tal i com indica la Llei Catalana del canvi Climàtic.

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  6. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  7. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  10. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid