Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Una vaga justa i necessària
21/05/2024 Hemeroteca

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic del País Valencià ha convocat una vaga en el sector de l’ensenyament per fer front a les polítiques educatives de la UTE formada pel PPVOX. Unes polítiques que són contràries als interessos de la majoria de la població, de la comunitat educativa, del personal que hi treballa i, el que és més important, dels interessos de l’alumnat valencià.

Després de les eleccions autonòmiques del maig del 2023, s’ha tornat a les velles polítiques educatives que van suposar una involució en el sistema educatiu valencià els 20 anys del govern del PP, durant el període 1995-2015. Les dades que avalen aquesta afirmació són irrefutables. Malgrat això, el nou govern valencià torna a aplicar-les sense cap complex ni vergonya. Ho ha fet des del primer dia i ha arribat al punt àlgid amb la Llei de «Llibertat» Educativa del president Carlos Mazón, màxim responsable d’aquesta iniciativa legislativa. Una llei que no garanteix la llibertat educativa sinó que imposa el control polític i ideològic del sistema educatiu valencià. No és nou, la dreta i la ultradreta espanyoles volen controlar el sistema educatiu per aplicar les seues polítiques segregadores, elitistes, adoctrinadores, jerarquitzadores, privatitzadores i antivalencianes. Unes polítiques a les quals se suma l’atac als drets laborals de tot el personal que treballa al sistema educatiu valencià. Tot açò és un còctel que posa l’ensenyament valencià en un greu estat de cara al present i al futur.

En aquest context, la convocatòria de vaga educativa per al proper 23 de maig és justa i necessària per plantar cara, frenar la involució educativa i passar a l’ofensiva en la defensa de l’escola pública, els drets laborals i el valencià com a llengua vehicular del sistema educatiu. Una convocatòria molt encertada que té el suport dels sindicats STEPV-Intersindical Valenciana, CCOO Educació, UGT Ensenyament i CGT, així com les associacions de pares i mares de l’alumnat, el sindicalisme estudiantil, les associacions en defensa de la llengua o entitats socials valencianes de tot tipus.

Ara és el moment de dir NO a les polítiques del bipartit de Mazón-Barrera. Un clam de la comunitat educativa que recorrerà els centres educatius públics i els carrers de nombroses localitats al llarg de la jornada de vaga. Per això, per dir NO a les actuacions del tàndem PPVox, per l’educació pública, per l’alumnat valencià i pels drets del personal que hi treballa, donem suport a la vaga del 23M.

 

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid