Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llibres
Es publica la traducció de "Marx per Lenin"

Acaba de publicar-se la traducció al català d'Edicions del 1979 del llibre Marx per Lenin, escrit per Vladimir I. Uliànov (Lenin), traduït al català per Jordi Moners, dirigent del PSAN i editor d’Edicions de La Magrana i d’Edicions Lluita, autor de Síntesi d’història dels Països Catalans (1976) i traductor, entre altres obres, d’El manifest del Partit Comunista (1977) i d’El capital (1983-1990).

01/06/2024 Lletres

L’any 1914 Lenin va redactar l’entrada enciclopèdica sobre Marx i el marxisme per al diccionari rus de la Societat Editora Germans Granat. El text, que el 1918 es va publicar solt, contenia una breu biografia del «fundador de la filosofia de la praxi», una exposició de les seves idees i una bibliografia comentada. Per la concreció argumental i per la rellevància històrica d’ambdós intel·lectuals, s’ha acabat convertint en un volum indispensable de les biblioteques marxianes d’arreu.

En català, l’obra va ser traduïda el 1983 per Jordi Moners i Sinyol, a Edicions Lluita, sota el títol Marx per Lenin. Amb motiu d’aquesta nova edició revisada i anotada, s’ha reconstruït la procedència de totes les citacions i s’han referenciat
les traduccions catalanes de Karl Marx, de Friedrich Engels i de Vladímir Ílitx Lenin.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid