Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Català a l'escola
Milers de docents i estudiants omplen el carrers del País Valencià per la escola pública i en català

Exigeixen  a la Conselleria d’Educació i al govern valencià que s’atenguen les reivindicacions de la comunitat educativa que s’està manifestant pels carrers de les ciutats de tot el País Valencià.

23/05/2024 Educació

La Plataforma per l’Ensenyament Públic, convocant de la vaga d’avui 23 de maig, fa una valoració molt positiva del seguiment de la vaga i de les mobilitzacions convocades arreu del territori valencià.

Fins les 15 hores, l’enquesta del seguiment de la vaga l’han contestat 491 centres educatius dels més de 1500 centres educatius i el seguiment de la vaga per part del professorat, personal PAE i PAS i alumnat ha estat molt satisfactòria. Al voltant d’un terç dels centres educatius han emplenat l’enquesta i podem afirmar que el seguiment de la vaga, quant al professorat, ha estat d’un 68%. Quant al col·lectiu d’educadors i educadores, que comptaven amb uns serveis mínims abusius, el seguiment ha estat d’un 57%.

Per territoris, el seguiment ha estat:
València: 71%
Alacant: 69%
Castelló: 65%

És per això, que la Plataforma exigeix a la Conselleria d’Educació i al govern valencià que s’atenguen les reivindicacions de la comunitat educativa que s’està manifestant pels carrers de les ciutats de tot el País Valencià.

Segons apunta Diari la Veu del País Valencià, Alacant s’ha sumat a les manifestacions contra la llei educativa que PP i Vox pretenen aprovar a les Corts Valencianes. La ciutat ha celebrat actes de protesta al matí, durant la jornada lectiva en què s’ha fet vaga, i una manifestació unitària a la vesprada que ha concentrat més de 5.000 persones segons els organitzadors, i només 1.300 segons la Policia Local.

Més enllà del ball de xifres, el sentiment entre els organitzadors és clarament satisfactori. Sobretot perquè cap dels actes desenvolupats al llarg del dia s’ha caracteritzat per una escassa assistència de gent, sinó tot el contrari. La protesta convocada a les 11 del matí davant l’Escola Oficial d’Idiomes ha concentrat vora mig miler de persones en ple horari laboral. La multitud era tal que la Policia, quan els manifestants han abandonat el lloc de protesta per traslladar-se tot seguit a la Direcció Territorial de la Conselleria d’Educació, ha hagut d’habilitar la carretera i tallar-la al trànsit davant la impossibilitat de congregar la gent a la vorera.

 

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid