Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
12-M
La CUP critica el model del PSC i recorda a Junts que ja va condicionar una legislatura fent caure a Artur Mas per les retallades

L’ecologisme és un macroprojecte. Construir una xarxa de transport públic és un macroprojecte. Reindustrialitzar el nostre país és un macroprojecte

05/05/2024 Política
La CUP ha criticat al candidat del PSC, Salvador Illa, per defensar l’ampliació de l’aeroport i el 4t Cinturó davant un país sense una xarxa de transport públic forta. “A Illa li volem contestar, que, potser, el problema del poble català no és si hi ha o no vols directes a Tokyo, sinó que no hi ha santa manera d’anar de Tàrrega a Lleida, de la Seu a Barcelona, si no és com bestiar”, així ho ha dit la candidata per Barcelona, Laure Vega, en un acte nacional fet a la capital de l’Urgell.

En l’acte nacional de la CUP fet des de la plaça Sant Antoni de Tàrrega, municipi on la CUP forma part de govern amb tres regidores. El fil conductor ha estat la importància de tenir la CUP amb poder per poder canviar el model i començar a fer polítiques pels beneficis de la majoria davant d’aquells qui neguen que hi hagi una alternativa. “Volen un macroprojecte? L’ecologisme és un macroprojecte. Construir una xarxa de transport públic és un macroprojecte. Reindustrialitzar el nostre país és un macroprojecte”, ha afirmat contraposant el model del PSC amb el dels cupaires.

En la mateixa línia a les contraposicions de models, Vega ha llençat un missatge a Junts, qui també defensen un model econòmic “lligat a la patronal”. Ho ha fet assenyalant a Artur Mas, a qui ha qualificat de “màster en retallades”, després que avui anunciés el seu suport a Carles Puigdemont com a candidat per Junts: “recordem a Junts que a nosaltres no ens va tremolar el pols per enviar a Artur Mas a la paperera de la història i no ens tremolarà mai el pols per defensar el poble català”.

Per la seva banda, l’exdiputada al Congrés i al Parlament, Mireia Vehí, ha centrat el seu missatge en mobilitzar-se davant de la desafecció: “si es vota a la CUP hi pot haver un canvi, “perquè hi ha una resposta enfront de l'oligarquia i el capital”. “Sabem que sembla que la política al Parlament no té res a veure amb el que ens passa: aixecar-se sense forces, quedar-se sense curro una altra vegada, la frustració de buscar pis i no tenir un duro, estar fent números per comprar a un súper o a un altre, no poder posar gasolina. Però no és cert”, per això, Vehí ha subratllet la importància que la CUP es mantingui amb força al Parlament:“el dret a l’avortament quirúrgic, a Ponent, s’ha aconseguit gràcies a la mobilització del moviment feminista i a la feina de la CUP al Parlament”

Vehí també ha volgut diferenciar la forma de fer política de la CUP de la resta d’organitzacions polítiques que avui en dia estan a les institucions: “Nosaltres no ens barallem per les cadires, ni fem política per poder, la fem per amor, nosaltres som els que ja no tenim res a perdre i només ens queda la por, que s’esmicola, dia a dia, igual que els nostres salaris”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid