Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLENGUA
La CUP-Defensem la Terra reivindica la llengua i les escriptores gironines en la celebració de Sant Jordi

Des de la seva parada a la plaça del Vi, la formació independentista ha recitat ─al llarg de tot el dia i amb micròfon obert─ obres de Maria Àngels Anglada, Aurora Bertrana i Montserrat Vayreda, de qui se’n celebra el centenari.

23/04/2024 Política

Al costat del taulell on els cupaires han estat venent llibres, roses i estelades, aquest Sant Jordi hi han desenvolupat un esdeveniment menys usual. Al llarg de tot el dia, persones diverses han anat prenent el relleu per recitar de manera continuada els textos seleccionats de les tres autores. Entre els nombrosos voluntaris hi ha hagut Dani Cornellà i Montserrat Vinyets (candidats gironins de la CUP-DT en les properes eleccions al Parlament), l’alcalde Lluc Salellas o Adriana Bàrcia, màxima especialista del país en l’obra d’Aurora Bertrana.

Segons Vinyets, “l’acte ha estat un èxit gràcies a totes les persones que s’han sumat a participar-hi i la curiositat que ha despertat”. “Cal reivindicar la llengua i la literatura catalanes, la cultura i la memòria, especialment la de les dones que més hi han aportat, superant les dificultats dels seus moments històrics”, ha afegit. Cornellà, per la seva banda, ha destacat la defensa de la llengua per part de la formació, tant per la feina feta la darrera legislatura com, sobretot, pels objectius que es fixen per a la propera: “Ens hem mantingut ferms i propositius davant l’ofensiva espanyolista i les renúncies del Govern, el que ara defensem és un pla de xoc global per la llengua, amb mesures per impulsar-la en tots els àmbits”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid