Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sindicalisme
Medalla al treball President Macià 2022 –a títol pòstum- a Isabel Pallarès

Isabel Pallarès va ser la primera dona elegida per a dirigir una organització sindical de classe a Catalunya, seguint els antecedents històrics d'Isabel Vilà i Teresa Claramunt

29/04/2023 Laboral

Divendres 28 va tenir lloc la lliurament dels premis Medalles i Plaques al Treball President Macià del 2022. En aqeust acte institucional es va premiar el reconeixement a 17 professionals i a cinc entitats en un acte aquest divendres a la tarda al Palau de la Generalitat de Catalunya.

Una de les persones guardonades va ser Isabel Pallarès i Roqué, qui va ser Secretària General de la Confederació Sindical Catalana Intersindical (en endavant Intersincial-CSC) des del 1998 fins al 2013. Aquesta medalla reconeix la seva trajectòria en el món del treball i el seu compromís sindical.

Cal destacar que Isabel Pallarès va ser la primera dona en dirigir una organització sindical a tot l’Estat, i que durant el seu mandat, la Confederació Sindical Catalana Intersindical es va unir a la Federació Sindical Mundial (WFTU), la segona organització sindical mundial més representativa. Fins aleshores, les organitzacions sindicals de nacions sense estat patien el veto dels sindicats estatals, i només l’organització basca ELA havia estat fundadora de la CSI (ITUC). Pallarès va ser clau en aconseguir que altres sindicats bascos, gallecs, canaris o catalans fos acceptats com a membres de ple dret per la FSM (WFTU).

Després de la seva etapa a la Confederació Sindical Catalana Intersindical, Isabel Pallarès va continuar la seva tasca en la defensa dels drets laborals i socials, i va ser un exemple per a moltes persones en la lluita per la igualtat i la justícia. El seu compromís sindical i la seva dedicació al món del treball són una inspiració per a tothom que treballa per aconseguir una societat més justa i igualitària.

La medalla concedida a Isabel Pallarès va ser a títol pòstum, ja que va morir l’any 2021. Els premis Medalles i Plaques al Treball President Macià es van crear l’any 1938 per reconèixer les persones que destacaven en el món del treball i les organitzacions que havien contribuït al desenvolupament i el benestar del país. Avui en dia, aquests premis segueixen sent un reconeixement a les persones i les entitats que fan una aportació important en el món del treball i la societat en general.

Cal afegir que el successor d’Isabel Pallarès a la Secretaria General de la Intersindical-CSC va ser Carles Sastre, a qui sempre va unir una forta amistat, complicitat i compromís sindical. Ambdós van propiciar un fort creixement del sindicat independentista.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid