Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Eleccions sindicals
Fragmentació electoral a Salut: SOM Intersindical supera la Intersindical-CSC

El sindicalisme independentista constata la fractura arran de la crisi interna a la Intersindical-CSC. El nou sindicat SOM Intersindical es converteix en el sindicat independentista més votat a Sanitat

30/03/2023 Laboral

Aquesta setamana s'han celebrat les eleccions sindicals a l'Institut Català de la Salut (ICS), en què UGT ha obtngut la major part dels  representants, 80, un augment considerable si es té en comte que l'any 2019 en va obtenir 62. Aquestes eleccions sindicals han comptat amb una participació del 45,52%, un 6,2% menys que el 2019.

En aquestes eleccions sindicals de l’Institut Català de la Salut del 28 i 29 de març el sindicat Metges de Catalunya se situa com el segon sindicat de referència, amb 79 delegats, i els segueix CCOO, amb 73.

En aquest contetx, SOM Intersindical (amb 14 delegats), sorgida d'una la crisi interna per manca de participació democràtica i denúncies d'irregularitats, ha passat per davant de la marca originària, la Intersindical-CSC, dirigida actualment per Sergi Perelló, que tan sols n'ha obtingut 12 i que no ha pogut presentar candidatures a gran part del centres de Salut.

A banda, i per davant de les dues candidatures independentistes, CATAC-CTS (IAC) ha obtingut 51 representants  i la CGT 17. Altres candidatures d'implantació sectorial com el sindicat d'infermeres SATSE n'ha obtingut 46, i Infermeres de Catalunya, que es presentaven a les eleccions sindical per primer cop, 19 delegats.

 El projecte sindical indpendentista, en una cruïlla

Poc després de les eleccions sindicals a Educació, en què la Intersindical-CSC va perdre gran part dels representants escollits el 2019, i amb la irrupció de la Coordinadora Obrera i Sindical (COS) en aquest sector laboral o l'assumpció de postulats independentistes de la IAC, les expectatives del sindicalisme independentista han variat notablement.

El conflicte existent a la Intersindical-CSC, amb purgues internes i denúncies de manca de democràcia organitzativa i de corrupció (cursos, comptes interns, etc.), han truncat la ràpida evolució del sindicat independentista que va aconseguir aturar el país amb la Vaga General el novembre de 2017.

No és casualitat que Som Intersindical, que ara ha desbancat la pròpia Intersindical-CSC, hagi nascut com efecte d'un conflicte continuat dins del sindicat que van impulsar i fer créixer sindicalistes històrics com Isabel Pallarès i Carles Sastre. 

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Alhora i la CUP
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid