Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Eleccions a la Sanitat pública: "21 Drets a guanyar" de Som Intersindical
Eleccions a la Sanitat pública: "21 Drets a guanyar" de Som Intersindical

Som Intersindical ha desplegat la campanya "21 Drets a guanyar" a pocs dies de les eleccions sindicals a la Sanitat pública. Irromp amb força a l'ICS

21/03/2023 Laboral

El sindicat republicà, nascut a l’Hospital Universitari de Vall d'Hebron i ara amb implantació en altres centres sanitaris, especialment de l'ICS de Barcelona Ciutat, Girona i Metropolitana Nord (Vallesos, Maresme), ha desplegat aquests dies la campanya "21 Drets a guanyar" en el marc de les eleccions sindicals a Sanitat.

Som Intersindical es presenta a les eleccions sindicals dels dies 28 i 29 de març amb un seguit de propostes i revindicacions laborals com la jubilació als 60 anys o a la targeta verda d'aparcament, i reivindica així mateix la jornada de 35 hores setmanals i el dret a torns de 12 hores. El sindicat independentista també reclama l'estabilització i la conciliació familiar, i en destaca la reivindicació de major formació en llengua catalana.

A més de les propostes que exposen que defensaran des de les Juntes de Personal de centres com la Vall Hebron o els de l’ICS, el sindicat presenta una llarga llista de noms de sanitaris a les diferents candidatures, noms que encapçalen les demandes de "21 Drets a guanyar."

Solidaritat amb una companya sindicalista i defensa de l'escola bressol clausurada

La secció sindical de Som Intersindical de la Vall d'Hebron ha estat especialment activa en la defensa de l'Escola Bressol de la Vall d'Hebron, clausurada el setembre de 2022. Actualment l'espai de l'escola bressol de l'hospital es troba precintada i sense poder-se fer servir, fet que ha suposat un important greuge per a la concilicació de moltes famílies del centre públic amb més treballadors de Catalunya.

L'Ajuntament de Barcelona, de la mà de la regidoria de districte, va decidir clausurar l'escola bressol, l'única existent fins aleshores d'aquest tipus dins dels centres hospitalaris catalans, el 2022. La inspecció del districte d'Horta-Guinardó va executar-ne la clausura al·legant l'incompliment d'una resolució des del 2017 que obligava a tancar les portes d'aquest servei públic per a les famílies dels treballadors "per no disposar de llicència ni de comunicació responsable." En aquest sentit, Som Intersindical s'ha destacat per l'oposició a aquesta mesura i ha criticat durament la regidoria de districte d'Horta-Guinardó, i fins i tot ha mostrat el suport a una companya d'un altre sindicat rival, responsable de l'escola bressol i que és víctima d'una persecució administrativa per la gestió de la guarderia.

 

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid