Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Municicipals 2023
La CUP vol una Tarragona que creixi, però en qualitat de vida
21/02/2023 Lema

Aquesta tarda l’Assemblea Local de la CUP de Tarragona ha celebrat el primer col·loqui temàtic per recollir propostes pel programa electoral.  Les anticapitalistes han explicat la proposta cupaire en quant a model urbà i han presentat el nou InfoCUP especial sobre el POUM. Marc Ferré i Gemma Vendrell, com a membres de l’assemblea cupaire, i Lluís Estamariu, com a activista ecologista, han sigut ponents d’aquest col·loqui.

 

En Marc Ferré ha fet una introducció històrica sobre com s’ha estat planificant el creixement de la ciutat des de meitats del segle XX amb el focus posat en la creació de la petroquímica, l’especulació urbanística que, en definitiva, deixa “una ciutat dividida pel riu, centralista i radial”.

 

La Gemma Vendrell, número dos per la CUP a les properes eleccions, ha remarcat que “cal créixer com a ciutat, però en qualitat de vida”, una ciutat “allunyada del macroprojectes urbanístics, planificada, amb una racionalització de l’espai públic per retrobar un equilibri entre espais de consum i espais d’oci, pensada des de la lògica de la ciutat del quart d’hora: amb equipaments a prop, amb comerços que dinamitzin el carrer i que ens evitin haver de desplaçar-nos lluny del barri per comprar el que necessitem”.

 

Lluís Estamariu ha defensat les lluites dels col·lectius del territori i de la ciutat durant tots aquests anys “amb una Anella Verda real que englobi tota la ciutat i uns rius vius”. Per la seva banda, l’Eva Miguel, alcaldable per la CUP, ha analitzat la feina feta aquests dos anys des de la regidoria l’Habitatge i els límits que té la institució. Per la cupaire “cal seguir apostant per la regeneració dels barris i indagar en models alternatius, com la masoveria urbana”.

 

Per últim, les cupaires anuncien que el proper col·loqui tractarà sobre model productiu, del que aviat anunciaran la data.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid