Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita sindical
El 7è Congrés Nacional de la Intersindical planteja 57 propostes per consolidar i fer avançar el sindicat independentista i de classe

Durant el congrés s’han aprovat 3 resolucions; la primera pels drets dels pobles i les persones migrades, la segona per l’avenç en les polítiques feministes i la tercera per bastir un model socioeconòmic mundial per a les persones que faci front al canvi climàtic de manera efectiva

13/11/2022 Laboral
Aquest dissabte 12 de novembre s’ha dut a terme el 7è Congrés Nacional de La Intersindical on ha estat escollit l’equip que encapçalen Núria Ferrandis i Sergi Perelló.

Durant el congrés ha estat aprovada la ponència que amb el títol ‘Recuperar la iniciativa per conquerir tots els drets’ planteja 57 propostes per consolidar i fer avançar el sindicat independentista i de classe.

La ponència aprovada es marca l’objectiu de fer les passes per esdevenir en una eina útil i eficaç pel conjunt de les majories treballadores del país per mitjà de la força de l’afiliació als centres laborals, la formació i la mobilització, i que permeti confrontar les contínues pèrdues de drets sociolaborals que les reformes laborals aprovades per l’Estat espanyol han agreujat.

La Intersindical considera fonamental posar les bases d’un model sindical que recuperi i guanyi drets i que trenqui amb 40 anys de renúncies. Per això posa en relleu la creació d’una caixa de resistència per afrontar amb garanties els conflictes laborals a les empreses.

La Intersindical continua reivindicant un model productiu divers i sostenible i un sistema de protecció social fort, amb la reducció de la jornada laboral amb el mateix sou i un salari mínim adaptat a la realitat socioeconòmica de Catalunya com a mesures per garantir la cohesió i el benestar de la majoria de la població.

Així mateix, ha posat en relleu la defensa d’un habitatge digne per tothom, el català com a llengua vehicular, unes pensions plenament públiques, un transport digne i de qualitat i el compromís ferm contra el feixisme i el racisme.

Durant el congrés s’han aprovat 3 resolucions; la primera pels drets dels pobles i les persones migrades, la segona per l’avenç en les polítiques feministes i la tercera per bastir un model socioeconòmic mundial per a les persones que faci front al canvi climàtic de manera efectiva.

La Intersindical ha refermat el seu compromís independentista davant d’un Estat que impedeix al poble de Catalunya poder bastir un futur realment just i lliure en forma de República Catalana.

El Congrés de La Intersindical ha escollit les següents persones com a membres del Secretariat Nacional:

Sergi Perelló Miró – Secretari General
Nuria Ferrandis i Umbon – Secretària General Adjunta i d’Acció sindical
Marc Faustino i Vidal – Secretari d’Acció sindical
David Hernandez Teixidó – Secretari d’Organització
Ester Rocabayera Jordan – Secretària Feminista
Antoni Veciana Ribes – Secretari d’Acció social i Llengua
Anna Paya Llinas – Secretària de Formació
Laura Perez Perez – Secretària de Moviments Socials
Anna Pagès i Pardo – Secretària d’Afiliació i Polítiques de gènere
Maria Teixidor i Màrquez – Secretària de Coordinació territorial
Dani Gòmez Loren – Secretari de Negociació col·lectiva
Ferran Coll i Sol – Secretari de Solidaritat i Relacions internacionals
Pau Cruz i Trullas – Secretari de Joventut
Ferran Dotras Camps – Secretari de Comunicació i Eleccions sindicals

Crisi i expulsions en el marc del 7è Congrés

Alguns mitjans s'han fet ressò aquests darrers dies del malestar i l'ambient de crisi en el context del 7è Congrés del sindicat independentista. Vilaweb.cat explicava fa dos dies que "El sector crític denuncia imposicions del secretariat, manca de debat, falta de transparència i hostilitat envers la pluralitat interna."

Aquest Corrent Crític la Intersindical-CSC es va fer públic el març passat amb un manifest publicat al seu web, en què expressaven que s'havien constitutït "amb la voluntat d’enfortir els seus valors democràtics, la transparència i la participació amb què es fonamenten el principis del sindicat."

Durant els darrers mesos s'ha posat de manifest el conflicte intern, especialment després que la direcció del sindicat tramités l'expedient d'expulsió de més de 15 delegats i afiliats, acusats d'haver signat un escrit de suport a una companya assetjada en l'entorn del sindicat. Anteriorment, tot els membres Secretariat de la sectorial d'Educació havien dimitit per la "desacreditació, menysteniment i desconfiança” continuats per part de la direcció.

El conflicte s'ha agreujat pel fet que la direcció del sindicat va demandar fa més d'un any un delegat de Sanitat per haver exercit crítiques a Twitter. El delegat demandat, acusat d'"atemptat a l'honor", ha posat de manifest que van intentar intimidar-lo amb tres demandes judicials gestionades per un bufet de Madrid que s'exigia que la documentació de la defensa estigués redactada en espanyol i el judici es realitzés en aquesta llengua.

Durant el dia del Congrés, a més, diversos afiliats han mostrat crítiques a la línia oficial del sindicat. Han recordat que aquests conflictes s'han començat a produir des del 2020, quan Carles Sastre va deixar d'exercir com a Secretari General, tot i que fou escollit al 6è Congrés per quatre anys. En aquest sentit, una de les membres de l'anterior Secretariat Nacional ha exposat en un enfilall de piulades tot un seguit de crítiques al funcionament intern del sindicat i a la manca de sobirania organitzativa:

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid