Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sindicalisme
Es fa públic el Corrent Crític dins de la Intersindical-CSC

A pocs dies d'un important congrés de la Federació de Serveis Públics de la Intersindical-CSC, la federació de més pes dins de la seva estructura, es fa públic el Corrent Crític dins del sindicat independentista

08/03/2022 Laboral

S'ha fet públic el Corrent Crític dins de la Intersindical-CSC, discrepant amb la direcció oficial del Secretari General des fa un any i mig Sergi Perelló. L'aparició d'aquest Corrent Crític, que s'expressa a través d'un web, es produeix dies abans del Congrés de la Federació de Serveis Públics (FSP) de la Intersindical-CSC, que engloba administracions públiques com la Generalitat i locals, Sanitat i Educació. 

Tot i que han aparegut notícies sobre dissidències i crítiques internes al sindicat independentista en alguns mitjans, aquest Corrent Crític la Intersindical-CSC exposa en un "Manifest" publicat al seu web que s'han constituït "amb la voluntat d’enfortir els seus valors democràtics, la transparència i la participació amb què es fonamenten el principis del sindicat."

Durant les darreres setmanes han aparegut notícies o articles d'opinió en alguns mitjans que descrivien d'una forma o altra algunes divergències al si de la la Intersindical-CSC. L'aparició d'aquest Corrent Crític pot suposar l'exteriorització d'una crisi o bé la integració de la pluralitat necessària per enfortir-lo.

Aquest és el seu manifest i posicionaments:

 

Corrent Crític de la Intersindical-CSC – Qui som?

Un gruix de l’afiliació de la Intersindical-CSC ens hem constituït com a Corrent Crític al si del sindicat, amb la voluntat d’enfortir els seus valors democràtics, la transparència i la participació amb què es fonamenten el principis del sindicat.

Creiem que el moment actual, tant des del punt de vista intern com de la situació social, reclamen una consolidació de les fortaleses i avenços recents del nostre sindicat i un enfortiment real del treball sindical al costat de la classe treballadora.

Partim del principi de la llibertat d’expressió i de decisió col·lectives, i d’una concepció pluralista i realment unitària del sindicat. Exercirem la nostra opinió i anàlisi com a corrent crític, doncs, amb una expressió pública -perquè tots nosaltres també som afiliats de la Intersindical-CSC-, en el marc de la seva unió, dels seus principis i dels seus estatuts, i seguint els acords dels òrgans sobirans del sindicat.

El fet de constituir-nos com a Corrent Crític, experiència integrada i respectada en altres sindicats, obeeix a una concepció col·lectiva i manifestament democràtica, més encara després de l’experiència d’empoderament popular de l’1 d’Octubre de 2017, i l’objectiu de vertebrar la implantació de la Intersindical-CSC.

Els objectius més immediats d’aquesta nova expressió dins dels sindicat per millorar el funcionament intern i la implantació de la Intersindical-CSC entre la classe treballadora es resumeixen en:

  • Democràcia interna: millorar la participació en les decisions col·lectives per bastir un funcionament de baix a dalt, tant en els aspectes més quotidians com en els posicionaments més rellevants. Respecte pel debat obert.
  • Transparència: en la gestió econòmica del sindicat, en la informació i en la selecció de serveis, cursos o persones alliberades o contractades.
  • Feminisme: paritat real en el dia a dia i la representació del sindicat; superació de la divisió dels treballs sindicals; actuacions eficaces i rotundes davant els casos d’assetjament o discriminació masclista. Debat obert, sororitat, participació i renovació de la imatge del sindicat (expressió gràfica, criteris sobre el llenguatge no sexista, etc.).
  • Acció sindical: desburocratització interna del sindicat i major desplegament de la vitalitat amb què compta actualment el sindicat. Aproximació en el dia a dia a la realitat laboral de l’afiliació i de tota la classe treballadora.
  • Pluralitat i llibertats: respecte a la diversitat de pensament, adhesió o militància política al si del sindicat. No consentir les disciplines i obediències -o intercanvi de favors- de dinàmiques de partits afermats dins del sindicat. Finalització de procediments disciplinaris no garantistes en forma de purgues per dissentir de la línia oficial. Desenvolupament d’un Reglament Intern i una Comissió de Garanties oberts a l’afiliació i fins a entitats amigues (Juristes per la República, Psicòlegs de l’ANC)
Valora
Rànquings
  1. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. “Catalunya serà, CRISTIANA O NO, serà!”
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. Sant Jordi era guerrer...
  6. La ruptura inevitable: Espanya i Catalunya – autodeterminació en el complex segle XXI
  7. Fora fatxes del Fossar
  8. La República laica contra les ideologies de la desigualtat i el fanatisme embrutidor
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid