Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
STOP JJOO
STOP JJOO qualifica de greu estafa pública el cost de l’anunci pro-jocs olímpic d’hivern

Exigeixen que Govern faci públic tots els recursos invertits en la candidatura olímpica Pirineu 2030

06/09/2022 Lema
Títol de la imatge Títol de la imatge

La plataforma celebra que finalment s’hagi fet públic el cost de la campanya publicitària de la Generalitat destinada a blanquejar la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern del Pirineu a efectes de l’opinió pública i ciutadana.

Una quantitat desorbitada de diners públics, 329.000 € en total, que STOP JJOO qualifica de greu estafa pública en un context d’emergència social, econòmica i climàtica només per  crear un ambient social a favor dels JJOO, en pre-context d’una campanya, suposadament neutral, que havia de precedir a una consulta popular on la gent s’havia de poder expressar lliurement. Critiquen que la consulta va caure pel camí però que els diners públics destinats a la publicitat no.

També posen de manifest que aquesta millonada s’hagués pogut invertir en millorar i augmentar els serveis públics (llars d’infants, escoles, CAPs, hospitals, residències, universitat…) i infraestructures (carreteres d’accés als pobles, transport públic…) i en una aposta decidida per a diversificar l’economia territorial de les comarques pirinenques; i no en seguir promovent el monocultiu turístic de la neu, que només s’aguanta amb injecció de diners públics.

STOP JJOO alerta que aquesta xifra només és la punta de l’iceberg, doncs encara hi ha moltes partides destinades a la candidatura de les que no s’ha fet públic exactament la quantitat gastada i reiteren a Govern que es deixin de malbaratar diners públics en un projecte que ja està enterrat per invertir-los en generar un horitzó de futur pels joves del Pirineu.

Recorden que al mes de junt, la plataforma va presentar denúncia al Síndic de Greuges de Catalunya, a l’Oficina Antifrau i al Consell de l’Audiovisual de Catalunya, qui aquest últim  va iniciar actuacions per determinar si les emissions de l’anunci publicitari a través dels mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), així com la difusió per diverses publicacions en paper, s’ajusten al marc normatiu.

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  7. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  10. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid