Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
en defensa del territori
STOP JJOO transmet a Govern la veu contrària del territori a la candidatura

Representants de la Plataforma han traslladat a la consellera que el territori està organitzat per lluitar contra els JJOO d’hivern

23/09/2021 Territori
Avui representants de la Plataforma Stop JJOO s’han reunit amb la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, a l’Ateneu de l’Alt Urgell. La trobada ha servit per posar de manifest el que ahir ja es va fer públic, que els Jocs Olímpics d’hivern són una de les prioritats del pla de govern d’ERC i Junts i que, per tant, Govern n’impulsarà la candidatura davant del COI pel 2030.

El portaveu d’Stop JJOO, Pau Lozano, ha informat que lluny de trobar consensos, la trobada ha servit per exposar a la consellera que aquest és un macroesdeveniment del tot inostenible enmig de l’emergència climàtica que patim, a banda de ser un contrasentit als problemes estructurals que pateixen les comarques pirinenques; fet que no farà revertir-ne la situació actual, sinó perpetuar el model caduc del monocultiu turístic que aporta precaritetat laboral, èxode juvenil i dificultats d’accés a l’habitatge, entre d’altres.

La plataforma ha reclamat als representants de Govern que és del tot incoherent impulsar la candidatura sense haver consultat al territori afectat (les 6 comarques de l’Alt Pirineu i l’Aran, Berguedà i Ripollès), tal i com es va aprovar al Parlament de Catalunya el juliol del 2019. En aquest punt, la consellera sí que s’ha compromès a fer la consulta amb una pregunta clara i binària, i a respectar-ne el resultat.

Preguntats pel procés participatiu que ha anunciat la Consellera VIlagrà que volen impulsar, el portaveu de la plataforma Stop JJOO ha dit que per a ells, aquest procés surt com a reacció a una oposició creixent als JJOO al Pirineu i ha apuntat que sols busca sols fer un vestit nou al projecte vell perquè les pirinenques el comprin.

Finalment han reclamat transparència en tot el procés de la candidatura, fent públic el projecte, les inversions previstes (directes i indirectes), els socis de candidatura i el pressupost i han anunciat que estan preparant una mobilització al Pirineu per dir NO als Jocs Olímpics d’hivern .

La Plataforma Stop JJOO ha fet una crida a pirinencs i pirinenques a organitzar l’oposició als JJOO per tal d’aturar-los i fer, d’aquesta organització i d’aquesta victòri,a la palanca per començar a transformar el model de Pirineu basat en el monocultiu turístic i l’especulació.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid