Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Còrsega
Gairebé dues mil persones s'han aplegat a l'aeroport d'Ajaccio per retre homenatge Yvan Colonna

La gent s'ha alineat a les voreres de la carretera sortint de l'aeroport per presentar els seus honors. Sota un silenci, les llanternes vermelles obrien pas al seguici fúnebre a l'asfalt i centenars de banderes corses onejaven per sobre el vehicle que portava el cos.

24/03/2022 Internacional

El cos de l'independentista cors assassinat a la presó d'Arles, Yvan Colonn ha arribat aquesta nit a Ajaccio i ha estat rebut per una multitut de persones, abans del funeral, divendres a Cargèse. Colona va morir  dilluns passat a l'hospital penitenciari, tres setmanes després de ser brutalment agredit per un altre pres.

Vora dues mil pesrones, es s'han alineat a les voreres de la carretera sortint de l'aeroport per presentar els seus honors. Sota un silenci, les  llanternes vermelles obrien pas al seguici fúnebre a l'asfalt i centenars de banderes corses onejaven per sobre el vehicle que portava el cos.

Des de que el cors es debatia entre la vida i la mort a l'hospital. La Fiscalia Antiterrorista va assumir la investigació per «temptativa d'assassinat». L'agressió va desencadenar una onada de protestes i mobilitzacions a Corsica per part dels moviments nacionalistes i independentistes, entre d'altres una manifestació multitudinària a Corti. Per part seva, les autoritats corses van denunciar un desistiment de les responsabilitats de l'Estat francès en no protegir Colonna prou dels altres presos a la presó d'Arles.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  7. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  8. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid