Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
CxR Constituents denuncia la inhabilitació de Pau Juvillà

L'organització ha convoca en primera instància totes les forces polítiques democràtiques de tots els nivells de representació (estatals, autonòmiques, municipals) a una acció legal conjunta per tal de contenir, dins dels seus límits de competència, el sistema judicial espanyol limitant-lo a actuar com garant dels drets civils, però impedint-li actuacions amb efectes de tergiversació de la voluntat ciutadana expressada a les urnes.

16/12/2021 Drets i Llibertats
Mitjançant un comunicat fet públic, Constituents per la Ruptura (CxR)ha denunciat que amb la inhabilitació de Pau Juvillà, diputat de la CUP al Parlament de Catalunya, ens enfrontem a l'enèsim atemptat de l'estament judicial espanyol contra els estaments legislatius, i en aquest cas del legislatiu català. "Un cop més la judicatura espanyola actua ideològicament", puntualitza en el text

També denuncia "la reiterada intromissió de la fiscalia i la judicatura en la vida d'un Parlament que, en una democràcia plena, és sense dubte el superior jeràrquic de qualsevol de les altres institucions, doncs és la reunió d’electes, els legítims i legals representants de l'únic poder democràtic: la ciutadania. Aquesta repetida intromissió demostra un cop més el menyspreu a les mínimes bases democràtiques, per part de l'Estat espanyol".

L'organització en el text, emplaça "en primera instància totes les forces polítiques democràtiques de tots els nivells de representació (estatals, autonòmiques, municipals) a una acció legal conjunta per tal de contenir, dins dels seus límits de competència, el sistema judicial espanyol limitant-lo a actuar com garant dels drets civils, però impedint-li actuacions amb efectes de tergiversació de la voluntat ciutadana expressada a les urnes".

I en una segona instància, ha interpel·lat "totes les forces parlamentàries catalanes a posar termini a la submissió de la suprema voluntat popular catalana a un Estat autoritari d'arcaica estructura piramidal.

 

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid