Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
repressió
La fiscalia demana 8 mesos d’inhabilitació a Pau Juvillà, candidat de la CUP a les Terres de Ponent

Una pena per no retirar llaços grocs del despatx de la Crida-CUP de la Paeria

26/01/2021 Territori
Els fets es remunten a l’abril del 2017 quan la Junta Electoral va fer retirar els llaços grocs penjats al balcó del despatx del grup municipal Crida-CUP de la Paeria de Lleida, del qual Pau Juvillà n’era regidor.

Tot i les advertències de la Junta Electoral va ser l’assemblea del grup municipal, representada per Pau Juvillà, qui va decidir de forma ferma i col·lectiva mantenir els llaços penjats per denunciar les retallades de drets i la invisibilització de la repressió de l’Estat espanyol.

Però el veritable braç executor de l’Estat va ser el partit de Ciutadans, qui per mitjà de reiterades denúncies va aconseguir fer de corretja de transmissió de la Junta Electoral requerint-la perquè actués.

Pau Juvillà afronta ara una pena de 4 mesos de pena i 8 d’inhabilitació, que la seva defensa ja ha apuntat que recorrà, per un acte de desobediència pacífica en un moment en què posar urnes per votar també ha estat considerat il·legal i que ha apuntat “que ho tornaria a fer”.

La CUP es referma en la defensa d’aquella decisió, presa de forma conjunta, i assumeix que la pena és conseqüència d’haver posat a l’Estat espanyol davant de l’espill, recordant-li cada dia que continuem tenint preses i presos polítics, més de 3000 persones represaliades i que seguim i seguirem defensant el dret bàsic de l’autodeterminació del poble català i per això cal tornar-hi i anar-hi.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid