Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Es desenvolupa amb èxit a Girona la primera Conferència Nacional Antirepressiva

Els principals actes de la primera Conferència Nacional Antirepressiva s'han realitzat avui a l'Aula Magna i l'Aula de Graus de la Facultat de Lletres de l'UdG

02/10/2021 Drets i Llibertats

Els vuit actes de la primera Conferència Nacional Antirepressiva s'han realitzat avui a diverses aules de la Facultat de Lletres (antic convent de Sant Domènec que als segles XIX i XX fou una caserna de l'exèrcit espanyol) de la Universitat de Girona (principalment a l'Aula Magna i l'Aula de Graus). La conferència ha començat a l'Aula Magna a les 9 del matí amb l'obertura que ha comptat amb les intervencions d'Albano-Dante Fachín, David Fernàndez Ramos i Neus Torbisco i ha acabat amb la cloenda (passades les tres de la tarda) que ha comptat amb les intervencions  de David Fernàndez, Elisenda Romeu, Jordi Flores, Maria Ferrer, Ramon Piqué, Marc Serra. Laia Alsina ha fet de presentadora i moderadora a l'obertura i la cloenda de la conferència. 

Als diversos actes de la conferència han participat independentistes represaliats recentment com Roger Español, Jordi Pessarodona o Eduard Garzón (un dels CDRs acusats de terrorisme per l'Audiència Nacional que va estar tres mesos empresonat a Soto del Real ha fet una petita intervenció al debat de l'acte 'Impacte emocional i eines de suport') i independentistes que van ser represaliats a la segona meitat del segle XX com Carles Castellanos, Ramon Piqué o Blanca Serra que a l'acte 'La resposta organitzada contra la repressió' ha recordat les tortures patides a la comissaria de Via Laietana i la important tasca antirepressiva dels Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans a la dècada dels anys '80 del segle XX. Entre el públic assistent també hi havia  independentistes represaliats del segle XX com la Teresa Lecha o l'Esteve Comellas i  independentistes represaliats del selge XXI com en Tomàs Sayes, en Marcel Vivet o la Marta Garsaball

La Conferència Nacional Antirepressiva ha acabat amb les intervencions dels relators de les diverses taules de la jornada (Ramón Piqué, Elisenda Romeu, Maria Ferrer, Jordi Flores, David Fernàndez i Marc Serra) que han fet un resum de tots els actes realitzats durant la conferència i han citat múltiples intervencions de ponents i públic. Finalment dos represaliats gironins (Marta Carcolé i Jordi Alemany) han llegit la resolució de la conferència i en Roger Español ha tocat Els Segadors amb el saxòfon, himne que també ha estat cantat pel públic assistent.

 

PROGRAMACIÓ DE LA CONFERÈNCIA


Obertura (veure vídeo): L’Estat espanyol, un estat repressor
Benvinguda
·Joan Vergés

Intervencions:
·Albano-Dante Fachín
·David Fernàndez Ramos
·Neus Torbisco

Presentació:
·Laia Alsina

Hora: 9 - 10h
Lloc: Aula Magna

Entendre que la repressió és una resposta política d’estats autoritaris (amb un baix nivell democràtic) com és l’Estat espanyol. Veure les xifres de repressió actuals i també anteriors al 2017 i evidenciar que la resposta repressiva de l’Estat ha estat una constant a l’hora de combatre la dissidència.

Taula 1: El paper de la repressió
Intervencions:
·Iñaki Rivera
·Rossella Selmini
·Gabriela Serra
·Laia Serra

Moderació:
·Juli Cuellar

Relator:
·Ramon Piqué

Hora: 10:10 - 11:40
Lloc: Aula Magna

L’objectiu d’aquesta taula és entendre el paper de la repressió com a resposta de l’Estat enfront de qualsevol forma de dissidència. Entendre la repressió és veure la seva dimensió política i identificar qui hi ha al darrere.

Taula 2: La violència de la repressió
Intervencions:
·Roger Español
·Marc Marsal
·Bedia Özgökçe Ertan
·Jordi Pessarodona
·Marta Serra

Moderació:
· Carles Castellanos

Relatora:
· Elisenda Romeu

Hora: 10:10 - 11:40
Lloc: aula 2

L'objectiu d'aquesta taula és conèixer les diferents formes en què la repressió es manifesta, des de la tortura, la presó, l'exili, la violència policial, les citacions judicials, les multes, les amenaces i intimidacions, les campanyes de difamació, etc.

Taula 3: Impacte emocional i eines de suport
Intervencions:
·Roser Parellada

Relatora:
·Maria Ferrer

Moderació:
·Maite Martínez

Hora: 10:10 - 11: 40
Lloc: aula 3

L'objectiu d'aquesta taula és conèixer les conseqüències de la repressió i veure quines són les eines de suport i els espais organitzats existents a nivell psicosocial alhora que es volen tractar les eines necessàries per fer-hi front de manera proactiva.

En aquesta taula es farà una exposició del tema i una activitat participativa.

Taula 4: El paper de la defensa jurídica
Intervencions:
·Roger Baiges
·Jordi Busquets
·Isa Castell
·Jordi Flores
·Sílvia Julià

Moderació:
·Olga Amargant

Relator:
·Jordi Flores

Hora: 12:10 - 13:40
Lloc: aula 1

L'objectiu d'aquesta taula és posar en comú experiències de defensa jurídica en l’àmbit antirepressiu tant a nivell estatal com a nivell internacional i debatre sobre les estratègies més adequades.

Taula 5: Els familiars de les persones represaliades
Intervencions:
·Guillem Agulló
·Núria González Llorca
·Maria Majó i Clavell
·Anna Miñarro
·Ana Regalón
·Sane de Sant Celoni

Moderació:
·Jesús Rodríguez

Relator:
·David Fernàndez Ramos

Hora: 12:10 - 13:40
Lloc: aula 2

L'objectiu d'aquesta taula és visualitzar el paper de les famílies com a víctimes de la repressió, abordar el seu paper en el marc de la lluita antirepressiva com a actors de denúncia i compartir experiències d’organització i exemples de treball.

Taula 6: La resposta organitzada contra la repressió
Intervencions:
·Xavier Antich
·Julen Arzuaga
·Eudald Camprubí
·Eva Pous
·Blanca Serra

Moderació:
·Laia Giol

Relator:
·Marc Serra

Hora: 12:10 - 13:40
lloc: Aula Magna

L'objectiu d'aquesta taula és posar en comú el paper de les organitzacions antirepressives i destacar la importància de la resposta organitzada per guanyar en efectivitat en el combat contra la repressió i superar reptes i obstacles que ens condicionen. Veure la caixa de solidaritat com un element clau per fer front els aspectes econòmics de la repressió.

Cloenda (veure vídeo): Cap a un front comú contra la repressió
Relatoria:
·David Fernàndez
·Elisenda Romeu
·Jordi Flores
·Maria Ferrer
·Ramon Piqué
·Marc Serra

Resolució:
·Marta Carcolé
·Jordi Alemany

Hora: 14:00
Lloc: Aula Magna

La conferència vol posar en valor la feina feta en la conferència i fer una crida per construir un espai de coordinació, de bona comunicació i confiança entre els diferents espais antirepressius per crear un front comú davant la repressió.

Valora
Rànquings
  1. Parla Adelais de Pedrolo: "...sempre va reivindicar la independència dels Països Catalans, que sempre va escriure en català..."
  2. Es commemora el centenari de la creació d'Estat Català: "el primer partit polític independentista a Catalunya"
  3. Qui va fer possible i qui va barrar l’alto el foc d’ETA a Catalunya?
  4. Es publica "Del FAC a la reunió de Perpinyà", testimoni de la militància de Carles García Solé
  5. Guanyem Girona alerta sobre la situació precària dels serveis per a infants i adolescents
  6. Clam popular al País Valencià per un finançament just
  7. Aquest proper dissabte 20 de novembre es convoca un acte antirepressiu a Girona
  8. El Col·lectiu "Guilleries" dels Mossos denuncien el "patètic sainet de rendició autonomista"
  9. Mobilització multitudinària per la independència a Bilbo
  10. Dissabte vinent Girona tornarà a ser l’epicentre antirepressiu del país
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid