Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
SÀHARA OCCIDENTAL
Marroc ha iniciat un atac militar al Sàhara Occidental

El Front Polisario ha respost realitzant diverses incursions contra el mur de defensa marroquí

14/11/2020 Internacional

Després de 24 dies de protesta pacífica a favor  d'un referèndum d'autodeteminació, l'exèrcit marroquí va decidir ahir a primera hora del matí atacar posicions civils saharahuis. Cal destacar que la MINURSO es troba en tot moment a la zona i va poder ratificar la violació de l'alto el foc (tot i que no ha condemnat l'agressió del regne alauita).

El Front Polisario ha afirmat aquest dissabte que els combats continuaven al Sàhara Occidental, després de l'operació llançada per l'exèrcit marroquí en una zona de distensió d'aquest territori disputat, prop de la frontera amb Mauritània. Les forces armades de el Front Polisario van revelar que han respost l'agressió marroquí amb atacs contra posicions de l'exèrcit de Mohamed VI  que es van iniciar la nit de divendres i van seguir durant la matinada de dissabte. S'han produït diverses incursions contra el mur de defensa marroquí, així com bombardejos amb artilleria a les posicions: 4, 16, 17 i 71 seguits d'atacs a la regió d'Auserd ocupat i Mehbas, ha indicat el Front Polisario.

Aquest atac militar s'ha produït després d'una intensa campanya diplomàtica del Regne del Marroc que en els darrers anys ha aconseguit aillar internacionalment el Front Polisario. El Marroc va fitxar una exministra d'Afers Exteriors del govern Aznar per aquesta campanya diplomàtica i així perpetuar l'ocupació del Sàhara Occidental.

Valora
Per saber-ne més
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid