Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
HRW revela "greus violacions" per part del Marroc als territoris ocupats del Sàhara Occidental

L'organització americana no governamental uman Rights Watch (HRW) que defensa els drets humans a tot el món, assenyala que "les forces de seguretat marroquines van violar i torturat una vegada i una altra a les sahrauís que van ser detingudes"
 
Investigacions publicades per HRW, en el seu lloc web, revelen que les forces de seguretat marroquines van cometre "greus" violacions dels drets humans durant la seva violenta intervenció en el desmantellament del campament de Gdeim Izik, prop de l'El Aaiún capital ocupada del Sahara Occidental.

 

27/11/2010 01:00 Internacional
"Els violents atacs de les forces de seguretat marroquina conjuntament amb colons marroquins són una venjança contra els sahrauís", assenyala HRW, i agrega que "gens justifica copejar i torturar als detinguts sahrauís fins a deixar-los inconscients", va afirmar avui la directora de HRW per Africa i Orient Mitjà, Sarah Leah Whitson, mitjançant un comunicat de premsa, en el qual apareixen els testimoniatges de diverses víctimes".
 
HRW, ha revelat "la detenció de centenars de sahrauís després dels enfrontaments, assegurant que encara queda més de 100 detinguts". Advocats sahrauís defensors dels drets humans, van dir a l'organització que "nou han estat traslladats a Rabat per ser interrogat per un tribunal militar".

D'altra banda l'organització va afegir que es va reunir amb set sahrauís detinguts arran dels esdeveniments del 8 de novembre i que va ser posats més tard en llibertat. En la qual asseguren "que la policia i la *gendarmería marroquina van abusar d'ells, a més de que els van orinar damunt i els van amenaçar de violació".

L'Organització No Governamental, va constatar  que "els testimonis entrevistats portaven senyals de greus contusions i corts, i a uns altres havien estat copejats durant la seva detenció".

HRW, va visitar a "els barris de la pau i Colomina, on diverses cases sahrauís van ser atacades pels grups inclosos membres de les forces de seguretat marroquina i altres vestits de civil, així com colons marroquins. "On els sahrauís que van ser entrevistades descriuen com els agressors marroquins atacaven als sahrauís dins de les seves cases i destruïen les seves pertanyies".

Prop de deu cases sahrauís al carrer de Moulay Ismail i el seu al voltant van estar envaïdes i destruïdes, i a distància de dues cases, un grup format per uns 40 soldats i un oficial de policia es va traslladar a la casa de dues ancianes, sobre dos quarts d'onze del matí del 8 de novembre, on van disparar coets antimotines amb grànuls de plàstic dins de la casa i van demanar a la família sortir de la casa per robar-los una computadora i joies", assenyala l'organització. Un dels quatre homes que van ser entrevistats per Human Rights Watch el 16 de novembre, va afirmar que "la policia marroquina va atacar als homes i van obrir foc contra un d'ells ferint-ho en la part inferior de la cama esquerra amb una bala d'una pistola de petit calibre", a més "ens van disparar amb cartutxos antidisturbis amb plàstic *granulado causant ferides superficials, i els van copejar severament, un dels homes de 28 anys, encara no pot moure el seu braç després de vuit dies dret a causa de la gravetat dels cops".

La investigació, Human Rights Watch, s'ha donat a conèixer d'un dia de l'aprovació del Parlament Europeu sobre l'enviament d'una comissió d'investigació independent i transparent, sota la supervisió de les Nacions Unides per esclarir els fets Gdeim Izik als territoris ocupats.

Font: Sahara Press Service

Per saber-ne més:

Solidaritat amb el poble sahrauí

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid