Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El poble saharaui no s'ho mereix!

 Per en Jordi Navarro Morera, geògraf i militant de la CUP de Girona

Les notícies inquietants i esfereïdores van arribant a través dels mitjans i a mesura que passen les hores no puc fer res per a reprimir el calfred que recorre amunt i avall la meva espinada. El poble saharaui porta dècades resistint, lluitant, defensant-se...contra l'ocupació imperialista del Regne Al·lauita del Marroc, que es va convertir en la potència emergent de la regió ara fa més de 3 dècades.

11/11/2010 07:06 Jordi Navarro

El poble saharaui ha demostrat ser un poble valent, democràtic, culte, hospitalari...la  lluita per la independència ha estat exemplar. Però sempre ha topat amb el Marroc i les potències occidentals que recolzen el Marroc. Aquestes potencies, entre les quals hi ha els EUA, França i Espanya, actuen com a mur que impedeix avançar cap a una solució democràtica i dialogada al conflicte que enfronta el Polisario i el Marroc. El Marroc exerceix de potència ocupant i no pensa negociar la integritat territorial del que considera el seu pròpi territori.

La població saharaui està arribant al límit de la seva paciència i aquests dies s'ha decidit fer un pas per a posar fi a la situació insuportable que està vivint la població civil saharaui. La resposta de l'ocupant ha estat brutal, violenta, antidemocràtica i despiatada. La repressió desfermada contra la població saharaui està arribant a cotes de vulneració dels drets humans i és absolutament intolerable.

Cal reclamar a l'estat espanyol que no s'abstingui i que actui per a posar fi a l'agressió marroquina en que milícies de colons i forces policials s'estan acarnissant contra els civils saharauis. La responsabilitat de Regne d'Espanya en tot aquest afer és innegable i cal que Espanya assumeixi les seves responsabilitats.

Mentrestant cal solidaritzar-se amb el poble saharaui i secundar totes les convocatòries i  mobilitzacions que es produeixin als Països Catalans. La solidaritat internacionalista és la tendresa dels pobles i el poble català sempre ha estat solidari amb la causa saharaui. Avui, més que mai, cal que l'independentisme català recolzi la lluita dels independentistes saharauis.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid