Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Un responsable de CiU legitima els crims del Marroc al Sàhara

Carles Llorens, secretari de Relacions Internacionals de CDC, publica avui un article al diari Ara en què legitima els crims de l'exèrcit marroquí en els territoris del Sahara durant la revolta d'Al-Aaiun. Amb el títol "Què va passar a Al-Aaiun?" l'article  de Llorens qüestiona les matances de civils als territoris ocupats durant el "desallotjament" del novembre passat en un exercici de cinisme i de confusió, en què culpabilitza els periodistes, l'Islam i els saharauis de la matança d'Al-Aaiun.

Amb aquest article Llorens es situa com a referent del Lobby promarroquí a Catalunya, que al pur estil Pilar Rahola utilitza plataformes mediàtiques per afavorir els interessos del Regne del Marroc en l'opinió pública i per desviar l'atenció i generar confusió sobre la minsa informació que arriba sobre la situació al Sàhara. Llorens ja es va destacar fa poc temps amb articles d'intoxicació sobre una "deriva jihadista del Polisario" que pretenien criminalitzar les reivindicacions de sobirania i democràcia del poble saharaui.

04/01/2011 10:47 Internacional

Carles Llorens ha accentuat la seva activitat d'opinador en temes internacionals durant els darrers mesos, especialment des dels interessos de posicions sionistes, realitzant actes i escrivint articles favorables a l'Estat d'Israel i les seves atrocitats contra els drets més elementals. També ha estat molt actiu en actes presumiblement "diplomàtics" amb la intenció d'erosionar i malmetre la imatge de Cuba a nivell internacional.

 

 

 

"Què va passar a Al-Aaiun?" [Fragment de la versió àmplia de l'article  publicat a Ara, amb subratllats]

Quan al campament ja hi havia milers de persones, va aparèixer el Polisario, procurant ampliar les peticions originals, de manera que les protestes acabessin reivindicant el dret a l’autodeterminació. Del campament en cap moment en va sortir, però, una crida a la insurrecció. No hi feia res. A nivell internacional, l’eficient maquinària propagantista del Front Polisario i els seus amics havia imposat el seu relat. La mort, el 24 d’octubre, d’un adolescent en un control policial als camps indicava que la situació estava ja fora de tot control. El 31 d'octubre, el ministre de l'Interior, Taieb Cherkaouki, va visitar Al-Aaiun i va semblar que les converses amb els representants dels acampats podia reconduir la situació. Va ser només un miratge...

 La matinada del 8 de novembre va començar el desallotjament. Si tota la crisi havia estat gestionada dubitativament entre els reformistes que defensen comportaments democràtics i el búnquer que enyora els mètodes expeditius de Hassan II, el desenllaç no es va lliurar pas d’aquesta dialèctica. A la policia se la va enviar al camp desarmada i amb un mandat ben clar: desallotjar sense causar víctimes. No se sap qui va decidir, però, que l’entrada al Sàhara quedava bloquejada per periodistes. Les dues decisions combinades van crear estranys efectes. Les forces de seguretat, acostumades a la repressió, però gens entrenada en la contenció, sense armes, van esser més víctimes d’una violenta reacció, que no pas els repressors habituals. Segons fonts marroquines, confirmades per Human Rights Watch i Amnistia Internacional, van morir tretze persones, onze de les quals membres de les forces de seguretat. El més preocupant fou que un dels policies, amb el testimoni d’una filmació, fou degollat a la manera que acostumen les integristes islàmics argelins. Algunes dotzenes d’edificis de la ciutat, a més, van ser incendiats.

Sense testimonis, ni cròniques fiables dels fets, semblaven creïbles tota mena de relats. El Polisario, en un primer moment, va parlar de 19 morts, 723 ferits i 159 desapareguts. Poc després, augmentarien els “ferits” a 4.500. Informava també que hi havia cadàvers degollats als carrers, que les autoritats deixaven a la vista per atemorir els habitants. Per l'associació de drets humans, Thawra, la xifra de morts superava el centenar. Altres col·lectius afirmaven que havien trobat a divuit dones mortes, set homes i un nen de 7 anys. La premsa espanyola, grosso modo, va donar per bona aquesta versió. En la seva particular creuada contra el Marroc, i sense esperar de contrastar informacions, també el PP es va esquinçar les vestidures.

 

 

 

 

Per saber-ne més:

 'La vida dels sahrauís no val res per als governs espanyol, francès i nord-americà'

La policia desallotja als sahrauís que van ocupar la seu del PSOE a València 

Un grup de sahrauís ocupa "de forma indefinida" la seu del PSOE a València

Un empresari català dirigeix l'extracció de fosfats al Sahara des de Sant Cugat del Vallès

Solidaritat amb el poble sahrauí

Un 83% de les lectores creu que l'independentisme s'hauria de solidaritzar amb el Sàhara 

HRW revela "greus violacions" per part del Marroc als territoris ocupats del Sàhara Occidental 

Sàhara Occidental: radiografia d'una vergonya internacional 

La policia desallotja als sahrauís que van ocupar la seu del PSOE a València 

Un grup de sahrauís ocupa "de forma indefinida" la seu del PSOE a València 

Haidar: "La UE ha d'actuar en favor del dret d'autodeterminació del poble sahrauí" 

Un empresari català dirigeix l'extracció de fosfats al Sahara des de Sant Cugat del Vallès

L'activista prosahrauí de la Jonquera demana que s'aturi el "genocidi"

Les armes que utilitza el Marroc per massacrar el poble sahrauí són espanyoles  

L'estat major de l'EPLS decideix un pla d'acció ”urgent” arran de l'escalada marroquina

El Col·lectiu Antimilitarista demana un referèndum d'autodeterminació pel Sàhara Occidental

El govern espanyol s'alinea amb el Marroc i no condemna la massacre sahrauí

Mobilitzacions de solidaritat amb el Sahara Occidental 

La CUP se solidaritza amb el poble sahrauí

Manifestacions en suport a la població saharauí a diversos indrets del país

El Marroc amenaça i tortura els sahrauís revoltats

11 morts, 723 ferits i 159 desapareguts sahrauís, darrer balanç a al-Aaiun

L'assalt de l'exèrcit marroquí al campament sahrauí provoca morts i centenars de ferits

Manifestacions a l'Aiún després de l'assalt de l'exèrcit marroquí contra el campament de Gdeim Izik

El Marroc expulsa tres activistes catalans que volien anar al Sàhara Occidental

Haidar demana sancions contra el Marroc perquè accepti la legalitat internacional en el Sàhara 

La mare d'un dels saharauís ferits denuncia que el seu fill "està emmanillat al llit de l'hospital" 

L'assassinat d'un nen sahrauí posa de manifest la gravetat del conflicte 

Ataquen i detenen als membres que distribueixen aliments als campaments de sahrauís 

Milers de saharauis acampats expressen a "YouTube" les seves reivindicacions independentistes  

saharalliure

 


 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid