Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Drets laborals
Estudiants i professorat de la UdG reclamen la readmissió de la investigadora Eva Bussalleu

La plataforma de professorat associat i investigador Unidignitat (CGT) i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans a la Universitat de Girona (UdG) es van concentrar ahir davant la Facultat de Ciències per reclamar la readmissió de la biòloga i investigadora Eva Bussalleu i Muntada, qui va denunciar per discriminació i assetjament laboral per part de dos dels seus companys de grup el passat mes de març.

08/10/2020 Laboral

El passat mes de març, el Jutjat Social de Girona va admetre a tràmit la demanda presentada per la Dra. Eva Bussalleu i Muntada contra la UdG per acomiadament nul amb vulneració de drets fonamentals, en què es reclamava la seva readmissió al seu lloc de treball. El Rector de la Universitat de Girona Quim Salvi va afirmar aleshores per mitjà del seu compte de twitter oficial que la Universitat actuaria "amb fermesa d'acord amb la investigació" del mecanisme que havia activat la pròpia institució immediatament.

A l'agost, segons publicava El Punt Avui, la Comissió Paritària del procediment de gestió de conflictes interpersonals de la mateixa universitat va resoldre que es constatava l'existència d'abús d'autoritat, discriminació en l'accés a la informació i recursos, mala praxi i tracte desconsiderat i irrespectuós en relació a la denúncia per assetjament laboral presentada per la professora interina que havia estat acomiadada.

Els col·lectius de la comunitat universitària convocants de la protesta reclamen que es revisin els protocols de la universitat davant de casos d'assetjament laboral i també de caràcter masclista per eradicar de la institució pública com ho és la Universitat. Així com reclamen que la institució prengui les mesures de reparació de la víctima i procedeixi a la readmissió immediata de la Dra. Eva Bussalleu i Muntada com a professora agregada interina que era la plaça que ocupava abans de perdre el concurs per a una plaça permanent.

Eva Bussalleu i Muntada és doctora en Biologia, Llicenciada en Ciència i Tecnologia dels Aliments i Màster en Biotecnologia Alimentària. Ha mantingut una relació contractual continuada durant 17 anys amb la UdG, des del 2003 fins al 2020, es va resoldre el contracte de professora interina agregada de Bussalleu, a la UdG, arran del concurs per ocupar la plaça.

El concurs es va resoldre atorgant la plaça a una de les persones denunciades. La científica va denunciar que en el concurs per ocupar una plaça permanent no es van garantir els aspectes legals i normatius del procés de contractació pública, ara en mans del Jutjat Social de Girona. La vista judicial està fixada per al 24 de novembre, en el cas que les parts no arribin a un acord de conciliació abans de la data assenyalada.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid