Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Gènere
El CREA-UB continuarà denunciant la impunitat d’assetjaments sexuals dins de les universitats

"Malgrat els atacs i les resistències en crear universitats lliures d’assetjament no han aconseguit aturar-nos ni ens aturaran"

13/06/2016 Gènere

Membres de la Community of Researchers on Excellence for All (CREA-UB) han denunciat en roda de premsa que la descriminació que pateixin des de que van trencar el silenci sobre l’assetjament sexual a les universitats, tot i així han manifestat que continuarà denunciant la impunitat d’assetjaments sexuals dins de les universitats.

Aquest migdia han explicat al Col·legi de Periodistes de Barcelona que des que es trencar el silenci sobre l’assetjament sexual a les universitats l’any 2004 i es va dur a terme una recerca pionera a l’Estat sobre la Violència de Gènere a les Universitats catalanes i espanyoles, han rebut atacs i difamacions constants i sistemàtics des de l’anonimat per part d’aquells que volen mantenir el silenci sobre l’assetjament a les universitats, que estan afectant les nostres vides personals i professionals.

Impulsats per aquest lobby es van començar a difondre per internet anònimament calúmnies que estan rebent des de fa dotze anys. Aquestes calúmnies són usades anònimament per altres persones que per diferents motius com per exemple enveges professionals es posicionen contra el CREA. Per una banda, es troben amb informacions falses, no contrastades amb les evidències existents com que al 2005 la UB requereix al Director de CREA que dimiteixi, clarament refutable amb la carta oficial que el 27 de gener de 2005, el Rector Joan Tugores va dirigir al aleshores Director del CREA demanant-li que “actués com a director”.

No va ser fins l’1 de setembre de 2006 després de la mort d’un membre de CREA que s’havia posicionat contra la Violència de Gènere, l’aleshores Director de CREA demanà la dimissió al Rector Marius Rubiralta, el 12 de desembre de 2006 la dimissió fou acceptada per part del rectorat. Per altra banda, reben constants atacs que atempten contra la dignitat personal de membres del CREA.

Totes aquestes difamacions, han manifestat que han anat en augment sistemàticament cada vegada que hem fet un pas més en aquesta lluita. Especialment ara coincideix amb que la Universitat de Barcelona s’estigui plantejant la possibilitat que es reincorpori a la docència un catedràtic que ja va ser investigat per presumptes casos d’assetjament sexual a la universitat. Arran d’aquestes consideracions la Xarxa Solidaria de Victimes de Violència de Gènere a la Universitat juntament amb

Assemblees d’Estudiants de la Universitat de Barcelona, han decidit engegar una campanya que per una banda eviti aquesta reincorporació i per altra banda denunciï i faci palès socialment un dels principals forats negres de les universitats d’aquest país, la impunitat vers l’assetjament sexual. Aquesta campanya, en menys d’una setmana ha aconseguit ja el suport de més mil persones, més la suma d’una quinzena de col·lectius, evidenciant doncs que la solidaritat i el posicionament contra el silenci a les nostres Facultats està agafant molta força.

Per altra banda, el CREA amb la seva lluita i recerca sobre assetjament sexual a les universitats ja ha aconseguit el suport tant d’organismes nacionals i internacionals així com de persones acadèmiques i professionals reconegudes en l'àmbit internacional, com l’ European Women's Lobby Observatory o l'oficina d'assetjament sexual de la Universitat de Harvard.

Concretament, la Directora de l'Oficina de Prevenció d'Agressions Sexuals de Harvard va afirmar públicament "l'esforç de CREA per estendre aquests principis trencant el silenci al voltant de la violència de gènere és inspirador. Les generacions futures i la facultat tindran indubtablement una experiència educativa molt diferent gràcies al seu treball". També van tenir el suport del Congrés dels Diputats, que va decidir incloure a la Llei d'Igualtat del 2007, per primer cop, l'obligació que totes les universitats espanyoles tinguessin Unitats d'Igualtat.

Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere

A la roda de premsa, tembé ha participat la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere formada per més de 100 entitats socials de Catalunya. La Plataforma ha manifestat el seu suport al CREA en el desenvolupament de la seva tasca de denuncia i prevenció de la Violència de Gènere. Per part de la Plataforma s’exposa que posicionar-se contra la Violència de Gènere sempre té conseqüències i que per tant el que cal és donar suport a les víctimes i aquells que les defensen i se solidaritzen.

L'advocat Albert Ramentol ha informat que tots aquests fets estan en mans de la justícia per tal de defensar-nos seguint les vies legals corresponents i que s’està investigant per part dels Mossos d’Esquadra l’origen d’aquestes difamacions anònimes per internet.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid