Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
La Generalitat sanciona amb 601 euros una persona per la protesta contra la detenció de Puigdemont

Denuncien l'apliació utilitzi de la llei mordassa a 6 veïns de Lleida i Alcarràs i a 5 veïns més acusats de participar a les protestes davant la Subdelegació, tot i que no se’ls va identificar ni detenir

14/08/2020 Drets i Llibertats

Els CDR de Lleida han informat i denunciat que la Generalitat de Catalunya pretén sancionar amb 601 euros una persona per la protesta contra la detenció de Puigdemont, tot i que no va ser identificada

Davant aquesta nova forma de repressió administrativa contra el moviment independentista els CDR de Lleida han denunciat que:

 Departament d’Interior ha aplicat l’anomenada Llei mordassa per sancionar una persona per la seva participació en les protestes convocades a Lleida contra la detenció de Carles Puigdemont a Alemanya, el 25 de març de 2018.

  1. Considerem inadmissible que la Generalitat de Catalunya utilitzi la llei mordassa contra protestes ciutadanes. Exigim al govern que abandoni aquestes pràctiques que reprimeixen la protesta i que empari el dret fonamental de reunió i manifestació, enlloc de criminalitzar-lo. Exigim al govern espanyol la derogació immediata i retroactiva de la Llei.

  2. La no-identificació demostra de nou l’existència de fitxers policials de caràcter polític, sistemàticament negats però evidenciats en diferents processos judicials. Aquesta persona no va ser identificada en cap moment de la protesta. Els Mossos argumenten que "la identificació documental no era estrictament necessària perquè la persona denunciada va ser reconeguda sense cap mena de dubte" reconeixent-la “en altres manifestacions”.

  3. 6 veïns de Lleida i Alcarràs van ser detinguts i 5 més van ser acusats per la seva participació a les protestes davant la Subdelegació, però a cap d’ells se’ls va identificar ni detenir in situ. La majoria d’aquestes persones no disposen d’antecedents policials ni penals; fet que apunta que també es van utilitzar fitxers polítics per poder-los detenir o citar. Després de realitzar-se la fase d’instrucció, estan pendents de rebre l’escrit d’acusació del Ministeri Fiscal.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid