Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
dia del medi ambient
Guanyem Badalona reivindica recuperar 14 mesures contra la contaminació i per la salut de la ciutadania

L’agrupació municipal fa diverses exigències en matèria de mobilitat sostenible al govern en el dia del medi ambient.

05/06/2020 Territori

Avui, 5 de juny, dia del medi ambient, Guanyem Badalona se suma a la campanya #RecuperemLaCiutat i exigeix al govern de minoría del PP que compleixi amb els projectes de Mobilitat urbana sostenible, sana i segura, aprovats al Consell de Mobilitat durant el mandat 2015-2018 i que van quedar aturats durant el govern del PSC i Comuns. És per això que recuperen 14 exigències engegades durant el govern de Dolors Sabater.

Diversos estudis científics ratifiquen que la disminució dràstica del trànsit rodat durant el confinament ha estat clau en la reducció d’emissions a l’atmosfera. L’estat d’emergència i el confinament han contribuït momentàniament en part a fer front a l’emergència climàtica. Els estudis epidemiològics argumenten la relació dels nivells de contaminació atmosfèrica i l’augment la letalitat de la Covid-19. 

“La nova normalitat no pot significar repetir els errors letals del passat. Congestió viària a les ciutats, increment dels nivells de contaminació a l’aire, carrers ocupats per vehicles contaminants i privats, etc. Ara més que mai, cal redoblar els esforços per garantir una bona qualitat de l’aire.” Per tot això, Guanyem Badalona reclamem una aposta comuna dels agents polítics i social de la ciutat. Reclamen “recuperar la ciutat, el control democràtic i les polítiques públiques pel bé comú engegades durant el govern de Guanyem i complir amb els projectes que vam posar en marxa de mobilitat urbana sostenible, sana i segura, aprovats al Consell de Mobilitat durant el mandat 2015-2018”.

“La bona salut dels veïns i veïnes de Badalona passa per una reducció dràstica dels vehicles privats contaminants en favor d’una mobilitat més sostenible, basada en els trajectes a peu, en bicicleta o transport públic” declara Nora San Sebastián, portaveu de Guanyem badalona.

Les 14 reclamacions que han fet al govern municipal i han publicat són:

  1. La convocatòria inmediata del Consell de la Mobilitat com a màxim òrgan de participació ciutadana i seguiment dels projectes.

  2. La convocatoria inmediata de la Taula de Mobilitat de Can Ruti per accelerar el necessari Pla de Mobilitat tant per al personal de l’hospital com per la resta del complex conforme marca la llei, exigir el compromís de la Generalitat de Catalunya.

  3. La convocatòria d’un grup de treball específic al Consell de la Mobilitat, transversal amb el Consell Escolar Municipal, per acordar conjuntament les necessàries mesures de mobilitat sostenible a mesura que es produeixi el retorn a les aules.

  4. Exigir a les administracions supramunicipals el desviament de vehicles contaminants per la C32 i la redacció del projecte de soterrament de la C31 ja que al voltant d’un 50% de les emissions a Badalona provenen del trànsit d’aquesta via.

  5. Accelerar les actuacions de pacificació de carrers previstos com és el cas de Francesc Layret.

  6. Acelerar l’implantació dels projectes de ZUAP (Zones Urbanes d'Atmosfera Protegida) especialment al voltant de centres sanitaris, educatius i de gran afluència de públic.

  7. Assegurar el compliment de les normatives de circulació a l’illa peatonal del barri del Centre.

  8. Reconversió de tots els carrers en vies 30km/h facilitant així la convivència amb la circulació de bicicletes i augmentar la seguretat viària.

  9. Accelerar l’execució dels trams de BICIVIA previstos (tram nord de Montgat al Centre, carril central i tram sud del Centre amb Sant Adrià i connexió amb Santa Coloma de Gramenet per la Rambla de Sant Joan i Montigalà) i la resta de projectes de carril bici (carrer Francesc Macià, av .Marquès de Mont-Roig, Riera de Canyadó, etc).

  10. Implantació dels aparcaments de bicicletes previstos a l’estació de metro de Pompeu Fabra i l’estació de rodalies Renfe, així com els Bicibox previstos.

  11. Desplegament d’una prova pilot de servei de ciclologística de darrera milla.

  12. Implementació immediata dels carrils-bus previstos (l’Av. President Companys, carrer Germà Juli, carrer Prim, av. Martí Pujol, i av. Llenguadoc) i accelerar la posada en marxa dels elements de prioritat semafòrica, parades dobles i punts d’informació previstos per potenciar el servei de transport públic.

  13. Obertura d’un servei d’acompanyament per a PiMEs i empreses en la conversió a modes de transport sostenibles. 

  14. Implantació de l’aparcament de zona verda al districte 1.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid