Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
El Tribunal de Justícia de la UE dóna la raó a Valtònyc

Ara, són els tribunals belgues els que han de determinar si els delictes pels quals ha estat condemnat Valtònyc a Espanya són equivalents a Bèlgica i decidir finalment sobre l'extradició, segons la sentència del TJUE.

03/03/2020 Drets i Llibertats
Valtònyc Valtònyc

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ha donat la raó aquest dimarts al raper mallorquí, Josep Miquel Arena, conegut com Valtònyc. Segons el Tribunal, la justícia espanyola ha aplicat incorrectament el codi penal en què basa l'euroordre per a reclamar Valtònyc.

El TJUE apunta que Espanya no pot aplicar el codi penal del 2015, que és molt més dur, perquè és posterior a les cançons per les quals Valtònyc va ser condemnat a tres anys i mig de presó per enaltiment del terrorisme.

Segons aquest punt,  el Tribunal dictamina que Espanya no pot demanar l'entrega automàtica del raper utilitzant un codi penal posterior al del moment dels fets. Per tant, suposa que la justícia espanyola no va fer bé l'euroordre per la via ràpida.

Ara, són els tribunals belgues els que han de determinar si els delictes pels quals ha estat condemnat Valtònyc a Espanya són equivalents a Bèlgica i decidir finalment sobre l'extradició, segons la sentència del TJUE.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid