Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1965- Neix el periodista Miquel Calçada

Neix el periodista Miquel Calçada

13/08/1965 Tal dia com avui

Nét de Josep Olivella i Astals, als 15 anys va començar a col·laborar a Ràdio Terrassa. L'any 1983, als 18 anys, va ser la veu de la primera emissió de Catalunya Ràdio, la primera ràdio pública en català des de la guerra civil.


El primer programa diari que va presentar a TV3 va ser Mikimoto Club (1989), un programa d'entrevistes que, després d'una temporada a la vesprada, va passar a horari de màxima audiència en directe amb el nom de Persones humanes. Va ésser el primer programa d'entrevistes a la televisió catalana. El programa, que es va fer famós pel seu humor absurd, irònic i incisiu, comptava amb les aparicions de l'escriptor Quim Monzó (on va fer un conegut monòleg dedicat a la Infanta Helena). Com a productor independent, Calçada va realitzar una sèrie de 70 episodis anomenada Les aventures del Capità Enciam. Posteriorment va deixar la televisió per centrar-se en els estudis universitaris i en les emissores de ràdio que havia creat: Flaix FM i Ràdio Flaixbac, englobades en el Grup Flaix. El 2014 va ser el comissari designat pel govern de la Generalitat per als actes en commemoració del Tricentenari.

Ha comptat amb diversos premis i reconeixements com el Premi Nacional de Radiodifusió de la Generalitat de Catalunya per l'emissora Flaix FM(conjuntament amb Carles Cuní) i el Premi del Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i Nacionals de defensa dels drets dels pobles.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid