Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pr˛pies i de tercers- per recopilar informaciˇ estadÝstica sobre la navegaciˇ i per mostrar publicitat. Per mÚs informaciˇ, consulta el nostre avÝs legal.
Miquel Calšada canta algunes veritats sobre Catalunya RÓdio

El comunicador Miquel Calçada ha repassat en un article al diari Avui part de la trajectòria de Catalunya Ràdio, de qui Calçada fou la veu inaugural, allà a l'any 1983. És precisament servint-se de l'autoritat d'haver posat la veu a la primera emissió de la que es deia que havia de ser la ràdio nacional que Calçada en titlla la gestió d'"erràtica". Es remunta a l'època en què es nomenà Montserrat Minobis directora de Catalunya Ràdio, de qui diu que va "moure peces de forma arbitrària i va malversar l'herència i l'audiència de Catalunya Ràdio fins a provocar col·lapses en la graella".

01/09/2009 01:15 Comunicaciˇ

Tanmateix, en arribar a Oleguer Sarsanedas Calçada reconeix que l'etapa de Minobis fou portada "des de la bona fe". "A parts iguals per la il·lusió i la ignorància", diu. Amb Sarsanedas la bona fe es va esvair per la deserció de tants periodistes que havien estat cabdals en la història de l'emissora: "No conec cap gestor d'un mitjà de comunicació que estigui disposat a prescindir dels fonaments d'aquest mitjà, que el fan líder amb tanta displicència", confessa Calçada, el qual no dubta a definir l'etapa que comprèn des de l'entrada de Minobis fins a la sortida de Sarsanedas de "sagnia contínua".

"Els canvis se succeeixen amb episodis d'un cinisme difícil de pair", lamenta el periodista, el qual carrega contra Sarsanedas per haver gosat afirmar que amb els canvis havia "ampliat la ràdio en català". Calçada recorda que Catalunya Ràdio és una empresa pública que té un pressupost de 70 milions. "Ha estat una època de gestió erràtica en la qual s'ha actuat sense cap mena d'estratègia (o sí?)", es pregunta el qui féu  quatre programes a Catalunya Ràdio i fou el creador, director i presentador de fins a cinc programes a TV3.

Finalment arriba a la recent sortida del periodista Xavier Solà. Recorda que fa un any li van demanar que es fes càrrec del migdia en comptes de dirigir un programa a la mitjanit que ja havia estat pactat. "Si després de mesos de rumiar-hi, una setmana abans et fan esborrar tot el que has fet per tornar a començar sense tenir cap més indicació, has de ser un autèntic professional, algú que porta -si se'm permet l'expressió casernària- molta mili feta", explica Miquel Calçada.

 Amb la marxa de Sarsanedas i l'arribada del nou director, Ramon Mateu, a Solà -premiat per Òmnium Cultural l'any 2003- li comuniquen que ja "no entra en els plans de la nova graella". L'únic que li poden oferir, li diuen, és fer de 3 a 6 de la matinada. "Cal ser molt mesell en el sentit més primigeni del terme per oferir-li la matinada com a favor", admet Calçada. El qui l'any 2005 va rebre el Premi Ondas i el 2007 el premi de Turisme de la Generalitat va diu un "no gràcies, sense estridències ni escarafalls ni falses gesticulacions [...] Amb tota la dignitat del món".

Calçada acaba assegurant que aquesta dignitat "és ben viva" en "una gran part" de professionals de Catalunya Ràdio. Una dignitat que "com la crosta costarà d'arrencar", ironitza. "Algú va dir que la veritat sempre triomfa. N'estic convençut. Potser tard per a nosaltres, però arribarà".


RÓnquings
  1. Ha mort l'independentista Albert Serra "Sefu"
  2. Walt Disney, lĺAmazones, la ramaderof˛bia i la desertificaciˇ
  3. La guerra no ha acabat
  4. La Intersindical-CSC denuncia que els centres educatius no podran atendre l'alumnat en les condicions necessÓries en l'inici de curs
  5. El litoral catalÓ s'omple d'estelades per saludar la diada
  6. Poble Lliure estudia presentar-se de nou a les eleccions espanyoles en cas que es tornin a convocar
  7. Embarcacions de tota mena i esportistes omplen el litoral de Catalunya en l'onada per IndependŔncia
  8. Ocupants i botiflers units contra el catalÓ
  9. Els Premis Princesa de Girona marxen de Girona i reuniran a la famÝlia reial a Barcelona el 4 i 5 de novembre
  10. Endavant, Arran, la COS, SEPC, Alerta SolidÓria i la CUP commemoren la diada sota el lema "Organitzem el poder popular, cap a la independŔncia no hi ha dreceres"
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletÝ
(cc) 2006 - 2019 Ě Comitium Suite Ě Dissenyat per Fuksia Ě Equip de Llibertat.cat - AvÝs legal - correu@llibertat.cat Ě XHTML vÓlid