Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Guanyem Girona proposa la creació d’una borsa d’habitatge social per a joves

Proposen també una bateria de mesures específica per combatre la precarietat laboral entre el jovent

16/05/2019 Política

Guanyem Girona ha explicat les seves propostes en matèria de joventut. Carla Costa, militant de la Forja i membre de l’associació de veïns de Montjuïc, ha declarat que “els joves d’avui som els de la generació de la crisi econòmica de 2008, que ha impactat sobre les nostres expectatives de futur: som la primera generació que viurà pitjor que la dels seus pares”. La implicació del jovent amb el projecte de Guanyem Girona, ha explicat, parteix de la necessitat de “guanyar una ciutat per al seu jovent, on es generin oportunitats en matèria d’habitatge o de feina que ens permetin viure en una situació digna”. L’accés al lloguer, l’ocupació de qualitat o la participació del jovent en la ciutat són els temes que ha volgut subratllar la candidatura.

Míriam Requena, activista juvenil a l’esquerra del Ter, ha explicat que Guanyem proposa “la creació de borses d’habitatge social per a joves i d’habitatge compartit, així com l’establiment de línies d’ajuts econòmics per a l’accés a l’habitatge i a la formació”. Requena ha recordat que els preus del lloguer a Girona han augmentat un 30% en els darrers quatre anys, i que la situació de precarietat laboral de molta gent jove “ens impedeix accedir a un dret tan bàsic com és l’habitatge”.

Combatre la precarietat laboral

Precisament sobre això, Requena ha puntualitzat que “el gran problema que tenim els joves és la precarietat laboral”. Guanyem Girona proposa, en aquest sentit, crear un pla de formació ocupacional que “s’iniciarà amb un estudi real de les necessitats formatives relacionades amb el mercat laboral i contemplarà la formació en drets laborals”. La bateria de propostes en matèria d’ocupació inclourà també accions formatives per a joves que estan en transició, i que realment ofereixin primeres oportunitats d’inserció al món laboral, i una borsa de treball específicament per a joves.

Valora
Rànquings
  1. La Fiscalia demana sis anys de presó per una suposada participació en uns aldarulls durant una mobilització independentista
  2. Articular políticament la Unitat Popular i el republicanisme d’esquerres
  3. L’ANC anima a inscriure’s al registre de Consum Estratègic per engrandir els més de 148.000 canvis de contracte duts a terme fins ara
  4. Rèplica de Màrius Serra a Javier Cercas
  5. USTEC·STEs amb la mestra de Terrassa
  6. Coincidint amb la Diada Nacional es fa crida per assolir la República Confederal dels Països Catalans
  7. Discurs d’en Lluc Salellas al ple d’investidura a l’Ajuntament de Girona
  8. Un pres no pot ser democràtic
  9. La Intersindical-CSC es reuneix amb el conseller Jordi Puigneró per avançar en la construcció de la Generalitat de la República
  10. Es difonen diversos comentaris d'escarni dedicats a Quim Forn que han estat escrits per unionistes a les xarxes socials
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid