Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
La Plataforma per la Llengua demana a C'S que respecte l’ús oficial del valencià en els carrers de Castelló

Per a l’entitat, el debat sobre els noms dels carrers a Castelló respon a “interessos ideològics i en cap cas lingüístics, que ignoren la identitat local”

03/01/2018 Cultura

La Plataforma per la Llengua considera que el rebuig del grup municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Castelló de la Plana de retolar el nom dels carrers de la ciutat en valencià respon, únicament, a “interessos ideològics de caire nacionalista espanyol”. L’entitat demana a la formació que respecte l’oficialitat de la llengua dels valencians i que treballe per impulsar-la en totes les àrees la societat, ajudant a reviscolar-ne l’ús social. “La tradició i la identitat local de Castelló avalen la proposta del consistori local, que contribueix a millorar el prestigi del valencià i a recuperar el patrimoni històric”, argumenta el portaveu de l’ONG del valencià, Manuel Carceller.

Així, la Plataforma per la Llengua recorda al regidor Vicente Vidal que és obligació de l’administració treballar per la normalització del valencià, tal com assenyalen l’Estatut d’Autonomia i la Llei d’Ús i d’Ensenyament del Valencià (LUEV). Retolar en valencià els noms propis dels carrers representa complir l'article 6é de l’Estatut d’Autonomia, que diu que “el valencià és llengua pròpia de la Comunitat Valenciana” i que “s’atorgarà especial protecció i respecte a la recuperació del valencià”. En este sentit, la Plataforma per la Llengua demana a Ciutadans que “obeïsca el mandat estatutari i que no obstaculitze l’avanç social de la llengua”. “Atacar l'ús públic de la llengua és atacar els drets lingüístics dels seus parlants”, defensa el representant de la Plataforma per la Llengua.

La Plataforma per la Llengua recorda que l'objectiu de determinats grups polítics és rebaixar el caràcter del valencià al d’una llengua subalterna i folklòrica, quan eixa oficialitat és “plena i legalment reconeguda". Per esta raó, l’entitat demana a l’ajuntament que mantinga la proposta i que continue treballant per “garantir que la ciutadania puga viure plenament en valencià”.

Valora
Rànquings
  1. Suspès un concert d'una banda militar al Castell de Calonge per una protesta independentista i la pluja
  2. La CUP reclama la incoació d'expedients per a determinar i sancionar els responsables de les irregularitats denunciades a l'empresa comarcal de residus NORA SA
  3. SIXENA: el 155, encara
  4. Recorden que l'obra de teatre on es ridiculitza el català va representar-se a l'antiga presó model de Barcelona on centenars de catalanistes i independentistes van complir condemna
  5. El català, llengua nacional dels Països Catalans
  6. XLVI Aplec patriòtic al Pi de les Tres Branques
  7. Convoquen una concentració a Calonge contra la presència de l'exèrcit espanyol
  8. Reflexions sobre el Codi de Conducta i Bon Govern de l’Ajuntament del Vendrell davant l’afer de les factures del PSC
  9. Ens prenen la terra, ens prenen la vida
  10. Decepcions polítiques, una constant en la història
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2025 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid