Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Reforcem la Unitat Popular
12/10/2017 Pau Juvillà

Per Pau Juvillà Ballester, regidor de la Crida per Lleida

El dia 1 d’octubre a Lleida ens vam aplegar vora 3000 persones a les 7 del matí per defensar els 26 col·legis electorals. Gent de diferents edats i sensibilitats polítiques, veïnes i veïns, coneguts o gent del barri que mai hauries pensat trobar-te en una situació com aquesta, un moviment transversal en edats i sensibilitats polítiques, assumint compromís polític i risc per la pròpia integritat personal, com vam poder comprovar mes tard.

De fet, malgrat càrregues policials contra persones que feien resistència pacífica en 7 dels 26 col·legis electorals, algunes d’una brutalitat extrema, a Lleida es van reobrir gairebé tots els col·legis i moltes de les persones que es trobaven en col·legis que van tancar es van desplaçar a defensar els que encara continuaven oberts.

De ben segur un dels aspectes positius del procés es la repolitització i l’empoderament que ha de moltíssimes persones, la recuperació de d’interès per la vida pública, per la defensa de les llibertats col·lectives, entre elles la nacional.

Una repolitització que ha permès una acumulació de forces cap un objectiu comú, la constitució d’una República Catalana que representa una finestra de ruptura envers el sistema polític, social i econòmic que actualment impera (i mai millor dit) en l’Estat Espanyol.

La proclamació de la República Catalana com materialització del mandat popular sorgit del referèndum i la posterior suspensió que es va dur a terme el 9 d’octubre al Parlament de ben segur no va ser la notícia que moltes i molts esperàvem, la reacció de l’Estat Espanyol, amb PP, Cs i PSOE al capdavant, sí.

Avui, la proposta de tancament del procés constituent, i de tota la força de transformació que arrossega, es diu reforma constitucional. Un fet que l’oligarquia de l’Estat Espanyol coneix força bé i que ha proposat en boca del sistema bipartidista apel·lant a un seny i al diàleg que negaven fa quatre dies quan justificaven la repressió desmesurada per segrestar urnes i evitar escoltar la veu de les catalanes i catalans.

Aquesta nova transició que proposen, que continua el model de transacció de l’anterior, només serà possible si ens poden afeblir o desencoratjar. Cap reforma es pot fer sense una majoria social que l’accepti o bé que s’hi inhibeixi. La defensa i l’esforç en el manteniment de la cohesió, la mobilització continua i el procés d’acumulació de forces hauria d’ésser un dels nostres principals objectius per evitar-ho.
Valora
Rànquings
  1. Els sindicats amenacen amb una vaga si Ensenyament no accepta que els docents recuperin l'horari lectiu anterior a les retallades
  2. Detingut un membre de la policia nacional espanyola per la mort d'una dona a Olot
  3. Un mosso d'esquadra és el primer testimoni del #judicifarsa que demana declarar en català
  4. El Front Republicà es presenta a Tarragona
  5. La CUP inicia els tràmits per la reversió de quatre centrals hidroelèctriques a la Vall Fosca
  6. L'independentisme es manifestarà l'1 de maig per una República catalana dels drets socials
  7. El líder del PP a Catalunya recupera un eslògan de la victòria franquista: "!Ya hemos pasao¡"
  8. Espanya
  9. Celebració de l'efemèride de la proclamació el 14 d'abril de 1931 de la REPÚBLICA CATALANA pel President Francesc Macià
  10. Signat el conveni del Patronat d’Escoles d’Infants de Palma
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid