Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Economia solidària
La VI Fira d'Economia Solidària de Catalunya arrenca avui amb 200 expositores i 65 xerrades

La fira aturarà la seva activitat dissabte de 16.30 a 19.30h en suport a la manifestació convocada per Taula per la Democràcia

20/10/2017 Drets i Llibertats
La Fira d'Economia Solidària, organitzada per la Xarxa d'Economia Solidària de Catalunya, celebra entre el 20 i el 22 d'octubre la seva sisena edició al recinte Fabra i Coats de la ciutat de Barcelona. Gairebé 200 organitzacions de l'economia social i solidària, la gran majoria cooperatives, exposaran els seus projectes i serveis per demostrar, un any més, que una altra economia no només és possible sinó que ja existeix.

Habitatge cooperatiu, banca i finances ètiques, telecomunicacions, energia renovable, mitjans de comunicació o alimentació agroecològica són només alguns dels productes i serveis que les persones visitants trobaran a la fira. La FESC s'ha convertit en la cita més important de l'economia solidària a casa nostra i reflecteix que totes les necessitats del nostre dia a dia es poden cobrir a través de productes i projectes basats en valors com l'horitzontalitat en la presa de decisions, el feminisme o l'ecologisme.

La fira d'enguany, que porta per títol “Ni teu, ni meu. Nostre! Som comunitat!”, ofereix també65 xerrades que reflexionaran al voltant de la gestió i la propietat de béns i recursos que són de la ciutadania; com ara l'aigua o els equipaments. En aquest sentit, la inauguració de la fira tindrà lloc divendres 20 d'octubre a les 19.00h amb la xerrada “Públic? Procomú? Estatal? Cooperatiu? Un diàleg sobre com gestionem allò que és de totes”, a càrrec de Yayo Herrero, directora de FUHEM; Sandra Ezquerra, professora de Sociologia a la Universitat de Vic; Joan Subirats, catedràtic en Ciència Política de la Universitat Autònoma de Barcelona; i Jordi Via, excomissionat d'Economia Social i Cooperativa de l'Ajuntament de Barcelona.

Els debats inclouen la presència d'experiències internacionals com ara els Baldios de Portugal - que són una forma de propietat comunitària de la terra que existeix des de fa més de 300 anys- o el Miethäuser Syndikat – que compartirà les formes de finançament de les que es doten les cooperatives d'habitatge alemanyes. També comptarem amb la participació de la Plataforma Unser Hamburg-Unser Net d'Alemanya que explicarà el seu procés de remunicipalització de l'aigua, a través d'un referèndum municipal al 2013. Podeu consultar el programa online. Totes les activitats de la fira són gratuïtes.


Presentació de l'Informe de Mercat Social 2016

La fira serà l’escenari per la presentació de l’Informe de Mercat Social 2016, que tindrà lloc dissabte a les 12h. El document ofereix, per tercer any consecutiu, una radiografia de l’estat de l’economia social i solidària a Catalunya.

[INFORMACIÓ EMBARGADA FINS DISSABTE A LES 15H] La XES i les més de 200 entitats que en formen part segueixen demostrant que l'ESS creix a Catalunya i es consolida, cada cop més, com una alternativa al model capitalista. Al 2016, les entitats sòcies de la XES van donar feina a gairebé 4.200 persones, davant de les 3700 de 2015, i van facturar 150 milions d’euros. L’impacte social que genera la seva activitat, a més, implica a 150.000 persones.

Les dades recollides – i gràcies també als registres històrics, des de 2012 – ens permeten saber que una organització de l'ESS té, de mitjana, 20 persons treballadores i factura 750.000€.

[INFORMACIÓ EMBARGADA FINS DISSABTE A LES 15H]


Suport a la manifestació per la lliberat de Taula per la Democràcia

La Xarxa d’Economia Solidària, organitzadora de la Fira d'Economia Solidària (FESC), aturarà la seva activitat dissabte 21 d'octubre entre les 16.30h i les 19.30h per donar suport a la manifestació en solidaritat als president d’Òmnium Cultural i Assemblea Nacional Catalana, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez. Així mateix, fa una crida a les organitzacions i agents de l'economia social i solidària i la ciutadania en general a expressar la seva solidaritat al carrer i sumar-se a la manifestació de Passeig de Gràcia.

La nau d'expositores romandrà tancada fins les 19.30h i no hi haurà xerrades ni activitats durant aquesta franja horària per facilitar la participació a la convocatòria. A partir de les 19.30h tota l'activitat de la fira es recuperarà amb normalitat fins les 21.00h. La Nit de l'Economia Solidària, programada per dissabte a les 21.30h, es manté en l'horari previst.

L'activitat de la fira de dissabte al matí, de dissabte a la nit i de diumenge al matí es desenvoluparà amb total normalitat. Tot i això, la interrupció de dissabte a la tarda, implicarà alguns canvis i reajustament en la programació d'activitats i xerrades, amb l'objectiu de suspendre el mínim de propostes programades. Podeu consultar tots els canvis a la web i a l'app mòbil.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid