Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Acte de la CUP-Crida per Girona per denunciar la problemàtica dels pisos turístics a l’entorn del Barri Vell

Hi intervindran l’activista veïnal de la Barceloneta Pepa Picas, la professora de Geografia de la UdG Isabel Salamaña i representants de l’Associació Cultural Burg de Sant Pere

13/06/2017 Política

La CUP-Crida per Girona ha programat per aquest dijous, 15 de juny, a les 19h a la plaça Sant Pere, un acte públic titulat “Pisos turístics a Girona: riscos, efectes i solucions”. En el debat hi intervindran l’activista veïnal de la Barceloneta Pepa Picas, la professora de Geografia de la UdG Isabel Salamaña, i representants de entitat Associació Cultural Burg de Sant Pere de Galligants.

Pepa Picas, que és representant de l’Associació de Veïns de l’Òstia i membre de l’Assemblea pel Dret a l’habitatge de la Barceloneta, i explicarà el cas de la Barceloneta des del punt de vista de l’organització veïnal. Salamaña farà una anàlisi de context en relació amb el fenomen dels pisos turístics i els seus efectes per a les ciutats i els barris en termes de gentrificació, encariment dels preus, pèrdua de teixit social, etc. Finalment, els representants de l'entitat de Sant Pere explicaran com en els darrers mesos la problemàtica dels apartaments d’ús turístic està proliferant a Girona, i quines accions preveuen dur a terme properament per afrontar-ho.

Ja fa mesos que la CUP-Crida per Girona reclama al govern de la ciutat que actuï de forma urgent davant la massificació dels pisos turístics a la ciutat. Cal tenir en compte que des del 2013 fins el 2016 el nombre d’habitatges d’ús turístic registrats a la ciutat s’ha multiplicat per 11, passant de 31 a 342, segons dades de l’Ajuntament. D’aquests, un 59% són al Barri Vell, un 15% a l’Eixample Nord i un 10% al Mercadal.

El grup municipal ha denunciat la problemàtica en dues ocasions al Ple municipal, però el govern ha negat que hi hagi cap problema. Per contra, la CUP-Crida per Girona ha rebut múltiples queixes i missatges de preocupació per part de gent que viu a l’entorn del Barri Vell. Així, diversos veïns i veïnes denuncien la pressió i insistència per part d’empreses per vendre o llogar els seus immobles com a habitatges d’ús turístic. Els cupaires han manifestat el seu suport als veïns i veïnes afectats que en els darrers mesos s’estan organitzant per fer front a la problemàtica i exigir l’actuació del govern municipal.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid