Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
CUP GIRONA
La CUP Girona proposa plens itinerants als barris amb participació veïnal

Es tracta d’una proposta que tant la CUP com CiU duien al programa electoral, però que Puigdemont s’ha negat a implantar al·legant impediments legals

06/03/2015 Política
Logotip de la CUP de Girona Logotip de la CUP de Girona
El grup municipal de la CUP  ha presentat una moció al ple del proper dilluns, 9 de març, per tal que a partir d’ara l’Ajuntament de Girona celebri plens itinerants als diferents barris de la ciutat (llegiu-la). Al text es proposa que la periodicitat d’aquest tipus de plens sigui, com a mínim, trimestral, i que en l'ordre del dia s'incorpori un punt referent a aspectes i problemàtiques concretes del barri en qüestió. La CUP també proposa adaptar el ROM perquè els veïns i veïnes dels diferents barris puguin intervenir en les sessions.

La realització de plens itinerants és una proposta que tant la mateixa CUP com CiU duien al programa a les eleccions municipals del 2011, però que a principis de l’actual mandat el govern de Carles Puigdemont va descartar al·legant impediments legals. Per contra, la CUP considera que “si hi ha voluntat política es poden buscar fórmules que permetin celebrar sessions plenàries o de debat municipal als barris de forma itinerant”, i per això ha instat CiU a complir amb aquest compromís electoral.

La CUP considera que aquesta pot ser una bona fórmula per apropar la política municipal a la ciutadania, i afavorir el contacte i la interacció dels representants municipals amb les veïnes i veïns dels diferents barris de la ciutat. Laia Pèlach, candidata de la CUP-Crida per Girona, ha expressat que "en aquests temps de descrèdit de la política institucional, és necessari buscar fórmules imaginatives i participatives com aquesta, que obrin les portes de l’Ajuntament a la gent”

Valora
Rànquings
  1. La CUP, ICV, ERC i PDeCAT d'Argentona aniran junts a les municipals
  2. S'ha acabat el crèdit
  3. La CUP impulsa una Proposta de Resolució conjunta per fer front a l’estratègia electoralista de Cs
  4. Presentació de la sectorial d'Ensenyament: "La República comença a les aules"
  5. "Li demano a Puigdemont que no posi un peu al coll de qui està sent trepitjat"
  6. De governs efectius, investidures esguerrades i vots eixorcs
  7. Cim de les invisibilitzades en suport a la Tamara i l'Adri i Mallorca s'agermana a Cims per la Llibertat en solidaritat a Valtònyc
  8. La CUP fa possible la modificació de la llei que permet les Iniciatives Legislatives Populars
  9. Es pot guanyar seguint les regles del contrari?
  10. Poble Lliure afirma que l’independentisme no té estratègia ni direcció política
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid