x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
CUP GIRONA
La CUP Girona proposa plens itinerants als barris amb participació veïnal

Es tracta d’una proposta que tant la CUP com CiU duien al programa electoral, però que Puigdemont s’ha negat a implantar al·legant impediments legals

06/03/2015 Política
Logotip de la CUP de Girona Logotip de la CUP de Girona
El grup municipal de la CUP  ha presentat una moció al ple del proper dilluns, 9 de març, per tal que a partir d’ara l’Ajuntament de Girona celebri plens itinerants als diferents barris de la ciutat (llegiu-la). Al text es proposa que la periodicitat d’aquest tipus de plens sigui, com a mínim, trimestral, i que en l'ordre del dia s'incorpori un punt referent a aspectes i problemàtiques concretes del barri en qüestió. La CUP també proposa adaptar el ROM perquè els veïns i veïnes dels diferents barris puguin intervenir en les sessions.

La realització de plens itinerants és una proposta que tant la mateixa CUP com CiU duien al programa a les eleccions municipals del 2011, però que a principis de l’actual mandat el govern de Carles Puigdemont va descartar al·legant impediments legals. Per contra, la CUP considera que “si hi ha voluntat política es poden buscar fórmules que permetin celebrar sessions plenàries o de debat municipal als barris de forma itinerant”, i per això ha instat CiU a complir amb aquest compromís electoral.

La CUP considera que aquesta pot ser una bona fórmula per apropar la política municipal a la ciutadania, i afavorir el contacte i la interacció dels representants municipals amb les veïnes i veïns dels diferents barris de la ciutat. Laia Pèlach, candidata de la CUP-Crida per Girona, ha expressat que "en aquests temps de descrèdit de la política institucional, és necessari buscar fórmules imaginatives i participatives com aquesta, que obrin les portes de l’Ajuntament a la gent”

Valora
Rànquings
  1. 313 anys després la monarquia borbònica torna a reprimir el color groc per Sant Jordi
  2. El vídeo "Es tanzt ein Bi Ba Butzemann" (Viva Puigdemont) rep més de 200.000 visites en 24 hores
  3. La CUP inicia una recollida de signatures contra el nomenament de Santi Vila com a director general d’Aigües de Banyoles
  4. Abans es trencarà Catalunya?
  5. La por ha canviat de bàndol i Catalunya se'n va... a poc a poc, però se'n va
  6. Banc Sabadell finança un fabricant de bombes de dispersió, tot i estar legalment prohibit a l’Estat espanyol
  7. Viena es solidaritza amb Catalunya
  8. Tothom a la mani del 15A #LlibertatPresosPolítics
  9. Reflexions en la Diada del 25 d'Abril
  10. Il·legalitzar Catalunya
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid