Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
CUP GIRONA
La CUP Girona demana al ple que reprovi el regidor de seguretat

En una moció que es debatrà en la sessió del proper dilluns 8 de setembre, la CUP de Girona torna a reclamar que es revisi l’ordenança de civilitat per evitar l’estigmatització i la penalització dels col·lectius en situació d’alta vulnerabilitat i pobresa

07/09/2014 Política
El ple municipal del proper dilluns 8 de setembre a Girona debatrà una moció de la CUP sobre la mendicitat a la ciutat (llegiu-la). El grup municipal ha presentat aquesta proposta arran d’unes declaracions del regidor de seguretat i via pública Joan Alcalà (CiU), que al mes d’agost va recomanar als ciutadans de Girona que no donessin diners a pidolaires. Alcalà també va informar que aquest any la policia municipal ja ha imposat 62 sancions a persones que practiquen la mendicitat, en aplicació de l’ordenança de civilitat de la ciutat aprovada per CiU i PP, i vigent des de la tardor del 2012.

La moció presentada per la CUP proposa que el ple “reprovi” les declaracions d’Alcalà, perquè consideren que “fomenten la insolidaritat entre persones i estigmatitzen els col·lectius més vulnerables de la societat gironina”. Al text també es demana que tant el mateix Alcalà com el regidor de serveis socials Eduard Berloso facin una rectificació pública, i també que s’aturin de manera immediata les sancions a pidolaires que està imposant la policia municipal.

Finalment, en el tercer punt de la moció la CUP torna a reclamar una revisió general de l’Ordenança Municipal de Civilitat de Girona per tal de modificar qualsevol plantejament o article del text que pugui accentuar l’estigmatització i la  penalització de persones en situació d’alta vulnerabilitat i pobresa, atenent la instància formulada  en el punt 3.g de la resolució 577/X del Parlament de Catalunya. La formació ja va demanar aquesta revisió al ple del mes d’abril, però els vots contraris de CiU i PP van impedir-ne l’aprovació.

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  6. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  7. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. La nació catalana, singularitat històrica
  10. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid