Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
CUP GIRONA
La CUP Girona reclama celeritat en la redacció i aplicació del Pla Especial de La Devesa

La formació independentista retreu a l'equip de govern que ha endarrerit la redacció i aplicació de l'instrument de gestió de la Devesa. Denuncia l'estat d'abandó del parc i reclama mesures urgents per pal·liar-ne la degradació

02/12/2014 Política
La CUP de Girona ha denunciat reiterades vegades que la Devesa de Girona es troba en una situació preocupant. Ja en temps del tripartit, els independentistes van impulsar una campanya per a la defensa, recuperació i millor gestió de l'espai. Després d'una intensa lluita contra els plans per ubicar-ho un gran pavelló, la CUP va proposar en el marc del procés participatiu per a la redacció del Pla d'Usos, que el parc necessitava un replantejament.

Al començament del mandat 2011-2015, la CUP va presentar una moció per a descartar definitivament la construcció del pavelló i per a redactar un Pla Especial que dotés l'espai de més eines per a la seva correcta gestió i recuperació. Tot i que el text va aprovar-se, segons la CUP “en tot aquest temps l’equip de govern no ha estat capaç de posar realment fil a l’agulla i aplicar polítiques actives per dignificar el parc”.

En reiterades ocasions la CUP ha demanat al Ple municipal detalls sobre l’estat dels treballs de redacció del Pla, unes preguntes que segons la formació sempre han estat respostes amb “evasives i poca concreció” per part del regidor d'urbanisme Carles Ribas. Així, la formació creu que “CiU ha dilatat la solució del problema tant com ha pogut, i ha demostrat que la Devesa no era ni és una prioritat d’aquest equip de govern”.

Mesures urgents per dignificar el parc

Després d'haver organitzat actes i xerrades sobre la Devesa, la CUP exigeix “que s'accelerin els terminis i que es comencin a aplicar mesures i millores que ja van estar recollides al Pla d'usos”. El portaveu de la formació Jordi Navarro creu que “la Devesa necessita un pla de xoc que en pal·liï la degradació, i això passa per desplegar urgentment el Pla Especial”. Segons Navarro el Pla hauria de servir per “integrar als espais naturals de la rodalia, i fer que el parc exerceixi el rol de principal espai d’esbarjo de la ciutat”.

Finalment, dijous és previst que l'equip de govern presenti l'avanç del procés participatiu sobre la Devesa als diferents grups municipals. La CUP ha reclamat que aquest procés “no es dilati en el temps” i que es parteixi de les aportacions que ja es van fer en el passat procés participatiu per a definir el Pla d'Usos.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid