x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ordenances fiscals
La CUP Girona reclama més participació ciutadana i pressió fiscal als poderosos

Proposa mesures de fiscalitat progressiva i ambiental i castigar als bancs amb més tributs i pressió fiscal. Denuncia també el sistema de finançament municipal i anuncia el seu vot negatiu a unes OOFF pactades entre CIU, PSC i PP

27/10/2014 Política
La CUP de Girona ha anunciat el seu vot contrari en l’aprovació inicial de les ordenances fiscals de la ciutat per al 2015, prevista per avui dilluns 27 d’octubre. La formació ha reclamat, un cop més, mesures més clares per fomentar la participació i la transparència en el procés de tramitació dels comptes municipals. La CUP entén que és necessari socialitzar aquest procés per tal d’implicar la ciutadania i les entitats en una qüestió cabdal que afecta la gestió dels afers col·lectius. En aquest sentit proposa que es vinculi més el procés d’elaboració de les ordenances fiscals i del pressupost a través de la celebració d’audiències públiques i altres mecanismes d’informació i participació ciutadana.

D’altra banda, la CUP recorda que el context de crisi econòmica i social marca un any més l’elaboració dels comptes municipals, i en aquest sentit proposa mesures més ambicioses per a potenciar la progressivitat. La formació aposta per castigar els bancs amb més pressió fiscal i alleugerir la càrrega fiscal de les classes populars, amb mesures com ara incrementar l’IBI als bancs o la taxa caixers automàtics son algunes de les mesures que proposa la CUP, en un any que s’estan batent rècords de desnonaments i execucions hipotecàries. Bonificar l’IBI a més col•lectius castigats per la crisi o fer pagar més a les grans empreses energètiques “són eines que tenim a l’abast per equilibrar una mica les coses des dels ajuntaments”, ha assegurat Jordi Navarro, portaveu de la formació a l’Ajuntament de Girona.

Igualment, la CUP proposa enguany mesures de fiscalitat ambiental i ecològica com ara descomptes del 50% en la taxa de residus per a ciutadans que emprin les deixalleries municipals o facin compost casolà. També proposa descomptes de l’impost de vehicles per a usuaris de Girocleta i Bus urbà, o incrementar l’impost a vehicles de gran cilindrada i 4x4. També es proposen bonificacions per a cooperatives, petites empreses que fomenten el consum local i KM0 o l’artesania.

Finalment la formació denuncia la injusta estructura fiscal que impera a Catalunya. Segons Navarro, “per una banda la principal càrrega fiscal recau sobre les classes populars mentre que les grans fortunes evadeixen impostos a través de paradisos fiscals”. El portaveu també ha criticat que “els ajuntaments, que cada cop han d’assumir més serveis al ciutadà, només es queden amb un raquític 10% del total d’impostos que paguen els ciutadans”. Per aquests motius la CUP reivindica la independència i la necessitat de bastir un procés constituent que permeti capgirar aquesta injusta situació fiscal, econòmica i social.

Valora
Rànquings
  1. 313 anys després la monarquia borbònica torna a reprimir el color groc per Sant Jordi
  2. El vídeo "Es tanzt ein Bi Ba Butzemann" (Viva Puigdemont) rep més de 200.000 visites en 24 hores
  3. La CUP inicia una recollida de signatures contra el nomenament de Santi Vila com a director general d’Aigües de Banyoles
  4. Abans es trencarà Catalunya?
  5. La por ha canviat de bàndol i Catalunya se'n va... a poc a poc, però se'n va
  6. Banc Sabadell finança un fabricant de bombes de dispersió, tot i estar legalment prohibit a l’Estat espanyol
  7. Viena es solidaritza amb Catalunya
  8. Tothom a la mani del 15A #LlibertatPresosPolítics
  9. Reflexions en la Diada del 25 d'Abril
  10. Il·legalitzar Catalunya
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid