Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Decàleg de principis ètics de la CUP Girona

La formació independentista demana que qualsevol persona o col·lectiu que vulgui participar en la candidatura es comprometi amb aquests principis.

31/03/2015 Política
S'ha fet públic el decàleg de principis ètics i d'acció política que proposa la CUP per a la candidatura de les eleccions municipals del maig a Girona. La formació independentista demana que qualsevol persona o col·lectiu que vulgui participar en la candidatura es comprometi amb aquests principis.

Principis ètics i d'acció política

1. Limitació de mandats

Les regidores i regidors de la candidatura podran exercir el càrrec durant un màxim de dos mandats consecutius.

2. Limitació de sous

Com a norma general, les regidores i regidors renunciaran al sou que els correspongui com a càrrecs electes i mantindran la seva situació laboral prèvia. En el cas que es dediquin de forma parcial o exclusiva a la tasca institucional, rebran un sou equivalent com a màxim a dues vegades i mitja el Salari Mínim Interprofessional.

3. Transparència en els comptes i la gestió

La candidatura es dotarà de mecanismes per garantir la màxima transparència en la seva gestió interna, i anualment donarà compte públicament del seu balanç econòmic i activitat.

4. Presa de decisions oberta i assembleària i coherència programàtica

Els posicionaments i línies d’acció de la candidatura es decidiran de forma assembleària, i s’habilitaran canals de participació oberts a la ciutadania per discutir les qüestions més rellevants de l’acció institucional. En tot cas, la posició de les regidores i regidors serà coherent amb el contingut del programa electoral de la candidatura, i es podran celebrar assemblees revocatòries si mai aquesta coherència quedi qüestionada en alguna votació o posicionament públic.

5. No es faran crèdits amb entitats bancàries

La candidatura no demanarà crèdits a cap entitat bancària per realitzar la campanya electoral, que es finançarà a partir d’aportacions ciutadans i dels fons propis de les organitzacions que hi participin. Es farà públic el cost de la campanya i l’origen dels recursos que s’utilitzaran per dur-la a terme.

6. Renúncia a regals i privilegis pel fet de ser càrrec electe

Les regidores i regidors renunciaran a qualsevol privilegi o obsequi que puguin rebre pel fet de ser càrrecs electes, excepte en el cas de recursos o eines de treball relacionades amb la tasca institucional.

7. Limitació dels càrrecs de lliure designació

Les persones que ocupin els càrrecs de lliure designació seran escollits de manera assembleària a través d’un procés públic i transparent. Tindran limitats el sou i els mandats en els mateixos termes que les regidores i regidors, i periòdicament donaran compte públicament de la seva tasca. Igualment, la candidatura treballarà perquè es redueixi substancialment el nombre de càrrecs de lliure designació i s’habilitin mecanismes de transparència i control en la seva elecció i activitat.

8. No duplicitat de càrrecs

Les regidores i regidors de la candidatura no tindran duplicitat de càrrecs en altres institucions, excepte aquells que derivin directament de l’activitat municipal, com és el cas del Consell Comarcal.

9. Suport i recursos al teixit associatiu i moviments socials

La candidatura col·laborarà en la dinamització del teixit associatiu gironí, participant activament en els moviments populars i donant suport a les seves iniciatives i demandes. Igualment, s’habilitaran mecanismes perquè els recursos de la candidatura reverteixin en iniciatives i projectes socials de la ciutat.

10. Implicació en la construcció nacional i social

La candidatura practicarà un municipalisme actiu i compromès, prenent part en el procés d’alliberament nacional i social del poble català, i implicant-se i solidaritzant-se amb qüestions que ens afectin com a societat més enllà de l’àmbit municipal.

11. Consum responsable i contractació ètica

En la seva tasca diària i a l’hora d’organitzar activitats, la candidatura prioritzarà l’ús de béns i serveis basats en criteris ètics i responsables des del punt de vista social i ambiental.

Valora
Rànquings
  1. La CUP, ICV, ERC i PDeCAT d'Argentona aniran junts a les municipals
  2. S'ha acabat el crèdit
  3. La CUP impulsa una Proposta de Resolució conjunta per fer front a l’estratègia electoralista de Cs
  4. Presentació de la sectorial d'Ensenyament: "La República comença a les aules"
  5. De governs efectius, investidures esguerrades i vots eixorcs
  6. "Li demano a Puigdemont que no posi un peu al coll de qui està sent trepitjat"
  7. Cim de les invisibilitzades en suport a la Tamara i l'Adri i Mallorca s'agermana a Cims per la Llibertat en solidaritat a Valtònyc
  8. La CUP fa possible la modificació de la llei que permet les Iniciatives Legislatives Populars
  9. Es pot guanyar seguint les regles del contrari?
  10. Poble Lliure afirma que l’independentisme no té estratègia ni direcció política
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid