Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria històrica
El Govern català homenatja les persones que van lluitar contra la dictadura

El paranimf de la Universitat de Barcelona (UB) serà el lloc on es realitzarà un acte d'homenatge a les persones que van lluitar contra la dictadura feixista. Serà diumenge 20 de novembre a les 12.00h. i tres-centes persones represaliades pel franquisme rebran un reconeixement a la seva lluita

17/11/2016 Memòria històrica

El Govern de la Generalitat de la CAC homenatjarà a les persones que van lluitar per les llibertats i la democràcia durant la Guerra Civil i duarant la dictadura franquista. 

Un acte al paranimf de la Universitat de Barcelona (UB), el diumenge 20 de novembre a les 12.00h es convertirà en homenatge i per a difondre què va significar la lluita per la democràcia en els anys negres de la dictadura feixista. Tres-centes persones represaliades pel franquisme rebran un diploma de reconeixement durant la jornada.

El conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, encapçalarà l’homenatge acompanyat de la directora general de Relacions Institucionals, Carme Garcia, i el director del Memorial Democràtic, Plàcid Garcia-Planas. També comptarà amb la participació dels historiadors Josep Fontana i Borja de Riquer.

L'acte és segons els organitzadors "un cant a la llibertat a través d’un especial reconeixement a les persones que van patir la repressió o la privació de llibertats sota el franquisme." El dia escollit per a l'homenatge és el 20 de novembre precisament perquè coincideix amb l'aniversari de la mort del dictador. I el lloc és al paranimf de la Universitat de Barcelona, un símbol de la repressió franquista però també de la lluita per la llibertat, l’indret que va acollir l'embrió dels moviments estudiantils i intel·lectuals contra la dictadura. Precisament per aquest simbolisme, també de catalanitat, els docents d'aquesta universitat van ser durament represaliats.

En aquest sentit s'hi farà entrega d'un diploma a més de tres-centes persones que havien estat represaliades. El Departament d'Afers, Relaciones Institucionals i Exteriors  i Transparència ha volgut recuperar aquesta iniciativa, que no es feia des del 2009, i homenatjar públicament a les persones que han estat reconegudes amb aquesta condició durant els últims nou anys.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid