Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
RETIRADA DELS SÍMBOLS FRANQUISTES
David Fernàndez: "Fou la gent qui va tombar el feixisme i serà la gent qui tombarà el monument"

La CUP-AE també va denunciar que l’ajuntament de Tortosa no va voler facilitar ni el punt de llum, ni les cadires ni la tarima per l’acte.

15/05/2016 Drets i Llibertats

Més d’un centenar de persones van assistir aquest dissabte a l’acte organitzat per la CUP-AE per exigir la retirada immediata del monument franquista més gran de Catalunya. L’acte van consistir en els parlaments de Núria Rodríguez portaveu de la formació, Lola Santacatalina històrica activista social de les Terres de l’Ebre i represaliada pel franquisme i David Fernàndez. També va actuar la Rondalla dels Ports.

L’acte va començar amb els talls de veu, que el bisbe Moll i el governador civil de Tarragona, dels discursos que es feren el dia de la inauguració a Tortosa. Talls de veu que expliquen clarament que és un moment d’exaltació «... del caudillo y de los principios fundamentales del movimento». Una obra de present i futur «... para recordar a las futuras generaciones cuanto costó constuir esta nueva España».

Posteriorment Núria Rodríguez va destacar que la CUP no acatarà el resultat de la consulta i no pararà fins que desaparega el monument «... de la vergonya». «El feixisme no es pot consultar, com tampoc es pot consultar la violència de gènere, el racisme...». Lola Santacatalina va recordar «...la falta de coratge dels polítics locals que no s’han atrevit a retirar el monument», criticant especialment els partits d’esquerres que «... no són dignes de totes aquelles persones que van morir
víctima del franquisme».

David Fernàndez va qualificar la consulta d’acte de cinisme i hipocresia. «La retirada és una qüestió justa i les causes justes sempre guanyen». Als polítics locals els va recordar «... que el 23F algú va dir todos al suelo, però que ja va sent hora d’aixecar-se». «Fou la gent qui va tombar el feixisme i serà la gent qui tombarà el monument» a falta de voluntat política. I qualificar l’opció de la rehabilitació de maquillatge.

La Rondalla dels Ports va versar diverses jotes criticant la vergonya del monument i esperant «que el riu se’l porte com es porta la merda.

La CUP-AE també va  denunciar que l’ajuntament de Tortosa no va voler facilitar ni el punt de llum, ni les cadires ni la tarima per l’acte.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid