Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Franquisme
L'ANC dóna suport a anul·lar els judicis franquistes

La Declaració de suport s'ha aprovat avui, 8 d'octubre al Secretariat Nacional celebrat a Prats de LLuçanès.

08/10/2016 Drets i Llibertats
L'ANC felicita la iniciativa de la Comissió de la Dignitat i dóna suport al Parlament de Catalunya perquè aprovi la Proposició de llei de reparació jurídica de les víctimes del franquisme, i al Govern perquè pugui portar a terme les actuacions jurídiques i de memòria històrica que pertoqui.

Entenent que aquesta iniciativa legislativa és pionera arreu de l’Estat espanyol i què no hauria de ser única, l'ANC procurarà fer arribar aquesta resolució a totes aquelles entitats ciutadanes de dins i de fora de Catalunya que treballen per denunciar els horrors de la fosca nit del franquisme i en especial aquells grups sobre els quals la persecució va ser pràcticament una massacre.

La lluita contra el franquisme no és ni ha de ser patrimoni exclusiu de l’independentisme i per això entenem que la proposta de certificar la nul·litat i els fets il·lícits judicials del període franquista ens agermana amb tots els pobles que vam sofrir la guerra civil i és un pas endavant en la normalització democràtica de l'Estat espanyol i en la construcció de la necessària memòria històrica pendent, especialment per a aquells col·lectius ferotgement perseguits: catalanistes, comunistes, maçons, jueus, entre els que ho foren per les seves idees, i de molts altres que ho foren per la seva religió, tendència sexual o singularitat física.

Tenim als arxius oficials de l'Estat encara molts documents protegits i podem fer encara amb grans dificultats tècniques la descoberta i estudi de les fosses, i molts judicis per avaluar i cal que es faci justícia sobre els delictes comesos i d'aquells hereus del franquisme que ho estan encobrint i que actuen ara impunement i sobre els directes culpables que van morint al llit un darrere l'altre, autors materials de tantes injustícies de la guerra, la postguerra i la repressió franquista.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid