x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria històrica
La Crida per Lleida CUP recorda les víctimes en el bombardeix feixista sobre el Liceu Escolar
03/11/2016 Història

La Crida per Lleida-CUP ha recordat aquest dimeces les víctimes en el bombardeix feixista sobre el Liceu Escolar amb una ofrena floral i parlaments molt emotius. Més enllà del protocolari acte institucional de la Paeria, la Crida per Lleida ha volgut dotar de contingut antifeixista aquesta commemoració.

El 2 de novembre de 1937, l’aviació feixista italiana descarregava sobre la capital del Segrià milers de quilos de bombes que van causar més de 200 morts a la ciutat. D’aquests, prop de seixanta van ser al Liceu Escolar, escola situada a l’Avinguda de Blondel i símbol de la renovació pedagògica a Lleida. La majoria de morts van ser alumnes del centre menors de 15 anys.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid