Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria històrica
La Crida per Lleida CUP recorda les víctimes en el bombardeix feixista sobre el Liceu Escolar
03/11/2016 Història

La Crida per Lleida-CUP ha recordat aquest dimeces les víctimes en el bombardeix feixista sobre el Liceu Escolar amb una ofrena floral i parlaments molt emotius. Més enllà del protocolari acte institucional de la Paeria, la Crida per Lleida ha volgut dotar de contingut antifeixista aquesta commemoració.

El 2 de novembre de 1937, l’aviació feixista italiana descarregava sobre la capital del Segrià milers de quilos de bombes que van causar més de 200 morts a la ciutat. D’aquests, prop de seixanta van ser al Liceu Escolar, escola situada a l’Avinguda de Blondel i símbol de la renovació pedagògica a Lleida. La majoria de morts van ser alumnes del centre menors de 15 anys.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid