Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La dimissió: guanyar per a perdre
05/01/2016 Carles Benítez

Davant la dimissió del diputat Antonio Baños (el cap de llista de la candidatura aglutinada al voltant de la CUP-CC) ningú no pot restar indiferent perquè a més de respectar la seva decisió ens en sentim sobretot totalment solidaris, perquè des de Llibertat.cat hem estat testimonis de l’esforç que ha fet per a introduir elements de racionalitat dins el grup parlamentari, excessivament mogut per obsessions.

La seva dimissió és “per motius estrictament polítics” com ell mateix exposa. I això ens mostra al camí que és el de la fidelitat a l’objectiu independentista de donar pas al mandat democràtic emanat del 27 de setembre que no era altre que el de permetre avançar en el camí de la independència. El comunicat oficial de la CUP també és prou transparent perquè mostra una manera de veure les coses, que no compartim. L’autor de la nota de premsa diu que la CUP “s’ha recolzat en la seva gent” i tanmateix aquesta afirmació no és del tot exacta perquè ara ja se sap que la majoria de les assemblees de la CUP s’han manifestat majoritàriament partidàries de donar suport a l’acord d’investidura, i que han estat la majoria d'organitzacions, que configuren el GAP(1), les que han ajudat a fer el tomb cap al no.

Continua el comunicat dient “ens falten mans” i els òrgans que ens han portat a aquest fatal desenllaç no paren de donar raons perquè anem perdent persones com l’Antonio Baños que ha treballat de manera desinteressada per la causa de la independència i la construcció d’una República catalana socialment justa. Amb aquesta manera de fer aliena al clam popular, veiem que la formació a cada bugada anirà perdent un llençol.

Pensem que no s'ha sabut gestionar prou bé l'empat de l'Assemblea del passat 27 de desembre a Sabadell. Guanyar és saber escoltar, gestionar la complexitat i no pas acabar fent passar obstinadament l’aritmètica per damunt d’una organització que té una gran part de la seva gent que no ha volgut mai arribar a posar el perill el procés per una dèria personalista portada al límit de les possibilitats. Hi ha maneres de guanyar que porten a perdre. La dignitat d’Antonio Baños és un crit d’atenció contra una manera ben poc empàtica de fer política.

Carles Benítez

 

(1) De les 11 organitzacions del Grup d'Acció Parlamentària (GAP), 8 van votar en contra de la investidura: Crida Constituent, Corrent Roig, En Lluita, Lluita Internacionalista, la COS, ARRAN i Endavant OSAN. A favor: Poble Lliure i el Col·lectiu Drassanes, mentre que el SEPC es va abstenir.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid