Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llibertat d'expressió
Renou per la crema simbòlica d'una Constitució per part d'Empar Moliner

L'estripada i crema del llibre per part de Moliner responia a la decisió del Tribunal Constitucional (TC) d'anul·lar el decret contra la pobresa energètica de la Generalitat de la CAC, que deixarà 895 famílies sense electricitat i gas

12/04/2016 Comunicació

Després que Empar Moliner cremés aquest dilluns en directe a TV3 una Constitució espanyola del 78, com a gest simbòlic de denúncia, s'ha generat un gran enrenou de crítiques i amenaces per part de tertulians, polítics i mitjans espanyols. L'estripada i crema de l'exemplar de la Constitució es va realitzar durant la seva secció habitual a "Els Matins" de TV3.

El gest de Moliner responia a la decisió del Tribunal Constitucional (TC) d'anul·lar el decret contra la pobresa energètica de la Generalitat.

La periodista, de vocació provocadora, va exposar que "Si escalfar-se a l'hivern és inconstitucional, els catalans pobres hauran de escalfar-se amb qualsevol llibre a manera d'estufa", i tot seguit va estripar les pàgines de la Constitució espanyola. El gest de la crema simbòlica va estar acompanyat de contingut: va criticar amb humor la decisió de l'Alt Tribunal que deixarà sense electricitat i calefacció les famílies vulnerables. La periodista va explicar hi ha 895 famílies restaven acollides a les garanties ofertes pel decret i que ara restaran afectades pels talls de subministrament de llum i gas.

Moliner també va incloure la crítica envers la indiferència de molts polítics que ha fet possible aquesta mesura que ataca els drets bàsica de les família, i va acusar aquesta inacció amb l'expressió "El silenci també és còmplice."

Amenaces i reaccions

Segons ha informat Vilaweb.cat, el Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) ha anunciat que actuarà d’ofici i analitzarà el programa "Els Matins’"de TV3, durant el qual Empar Moliner va fer la crema simbòlica del llibre. La notícia recull que l’ens ha fet públic aquest anunci a través de Twitter, exposant que "@Consell_Audio analitza d'ofici el programa de @tv3cat on @emparmoliner cremava un exemplar de la Constitució Espanyola."

Des de sectors espanyolistes s'ha carregat contra Moliner a la xarxa: un exemple és el de l'expresident de SCC, Josep Ramon Bosch, que ha piulat: "La separata Empar Moliner quema la Constitución de España en TV3. Hace bien su trabajo en la televisión del odio." Per altra banda, el conseller del CAC Daniel Sirera, l'ex-diputat Jordi Cañas i Societat Civil Catalana han demanat que s'estudiïn els fets i que es prenguin mesures contra la performance  crítica de la periodista.

Valora
Rànquings
  1. Dos "anti-wokes" de Reus "fan memòria" del seu pas per un casal de l'esquerra independentista
  2. Manifest llegit a Plama al final de la manifestació sota el lema "Mallorca no es ven"
  3. Manifestació a Palma contra la massificació turística
  4. Un motor de reacció català
  5. «Ara en manca una altra per a en Josep Pàmies...»
  6. Comença el judici a les 7 feministes encausades per la vaga del 8M del 2018
  7. Guanyem Girona reivindica que la ciutat “està trobant un rumb” sota el govern que lideren
  8. Més de 170 organitzacions ciutadanes de tot l’estat espanyol presenten un manifest per denunciar la creixent militarització a la UE i la instauració d’un discurs bel·licista.
  9. Comença l'evacuació de turistes a Nova Caledònia mentre els independentistes protesten
  10. Manifestació a Sant Just Desvern contra el Pla de la Bonaigua
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid