Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
8 de Març
La Marea Blanca denuncia que l’actual model sanitari lesiona els drets de les dones
08/03/2016 Educació

A través d’una carta pública titulada “Aquest model de sanitat lesiona els drets de les dones” la Marea Blanca de Ponent i Pirineus ha denunciat l’efecte discriminatori cap a les dones de les polítiques sanitàries, especialment les que orienten l’atenció ginecològica.

El col·lectiu recorda que l’any 2004 s’abandonen proves de ginecologia preventiva, “abocant a les dones sense patologia a recórrer, si poden, a la sanitat privada” i destaca, alhora, que el procediment establert provoca indefensió a les matrones o metges de família ja que és el departament de gincologia i l’especialista qui acaba decidint la programació de la visita. En l’àmbit hospitalari, la Marea recorda que les inversions fetes en els serveis d’assistència ginecologia no han estat dotades de suficients professionals.

La carta denuncia “situacions personals doloroses” que provoquen “les polítiques de retallades i guany econòmic en sanitat” exemplificades en el cas de la senyora Eugenia, que la Marea va acompanyar avui fa una setmana en la seva reclamació denunciant que des de fa tres anys demana hora per una revisió ginecològica. En la carta, emplaça a tots els pacients en situació de llista d’espera similar a posar-se en contacte amb el col·lectiu i fer reclamacions acompanyades d’aquest, “per tal de fer valer el seu dret a una atenció digna i en un temps adequat”.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid