Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
11-S
La CUP Capgirem Barcelona demana l'adhesió a l'AMI i refer el nomenclàtor de la ciutat

Entre altres mesures, per això proposa un Ple Extraordinari previ a l'11 de setembre

11/08/2015 Política

La CUP Capgirem Barcelona ha emplaçat públicament a la resta de forces polítiques, especialment a Barcelona en Comú, Esquerra republicana de Catalunya i Convergència Democràtica a donar suport a un ple extraordinari previ a al proper 11 de setembre.

Amb l'objectiu de prendre decisions i mesures reals per netejar la ciutat de la tolerància amb el franquisme i la monarquia borbònica hereva directa de les institucions franquistes.

En aquest línia,  valora positivament la proposta d'ERC, però la CUP la considera insuficient i "ens sorprèn que, Esquerra Republicana de Catalunya, governant tants anys a Barcelona juntament amb PSC i ICV ara es despertin per proposar aquestes mesures", afegeix la CUP Capgirem Barcelona.

"És imperatiu refer el nomenclàtor de la ciutat de Barcelona en base a propostes relacionades amb la memòria dels espais, la memòria de les persones, la recuperació del paper de les dones i la reparació dels atacs als veïns i veïnes i a la pròpia ciutat i els seus barris." puntualitza la CUP.

En aquest ple, la formació vol aprofundir en mesures correctores de la situació actual a la ciutat en aspectes relacionats amb els esmentats anteriorment i amb noves propostes i debats:

"- Adhesió de Barcelona a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI).

- Retirada de les banderes espanyoles de tots els edificis oficials de l'Ajuntament. Inclòs el propi edifici de l'Ajuntament a Plaça Sant Jaume.

- Replantejar l'estada a la ciutat de persones responsables de l'administració central espanyola i dels edificis d'estaments de l'estat espanyol a la ciutat.

- Refer el nomenclàtor de carrers i places de la ciutat amb una visió de canvi real, i també fer un canvi en el model actual sobre les escultures, simbologia franquista i borbònica, simbologia masclista, religiosa, etc...

- Suport explicit i real a les activitats, manifestacions, etc ... de l'11 de setembre i suport a les decisions del Parlament de Catalunya que siguin en clau de ruptura real.

- Replantejament dels espais militars de l'exercit espanyol a la ciutat.

I mesures i propostes que recollirem d'associacions, entitats i plataformes de la ciutat per portar també a aquest Ple."

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid