Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Condemnes pels avalots de Can Vies

El jutge hat condemna dos detinguts a un any, i un quart a 8 mesos. A tres anys i nou mesos de presó per llançar una ampolla a un agent. Un dels acusats ha quedat absolt

03/02/2015 Drets i Llibertats

Ahir el jutge del jutjat número 28 de Barcelona Ricardo Yáñez va condemnar a penes de presó 4 dels detinguts pels avalots produïts arran del desallotjament de Can Vies el mes de maig a Barcelona.

La condemna més alta, de 3 anys i 9 mesos de presó, ha estat per a Quim Nolla, acusat llançar una ampolla contra els antiavalots dels Mossos d'Esquadra.  Aquest judici contra 7 detinguts arran dels avalots de Can Vies es va realitzar la setmana passada.

Nolla ha declarat la seva innocència durant tots aquests mesos i ha explicat que acabava de sortir de sopar de casa d'unes amigues quan el van detenir. Però com passa en aquests casos, la declaració dels agents que el van arrestar és l'única que ha comptat en el procés. La Fiscalia reclamava, encara, una pena de 6 anys i mig de presó.

Així, la condemna es basa exclusivament en el testimoni dels policies. Segons han explicat diversos mitjats aquest criteri ha prevalgut perquè "les tres noies amb qui havia estat Nolla no van saber dir a quina hora concreta havia marxat de casa seva. Els agents tampoc no van aportar com a prova restes de l'ampolla trencada amb empremtes dactilars ni la bufanda amb què Nolla s'hauria tapat la cara. Al judici tampoc no va declarar l'agent que hauria rebut el cop d'ampolla, però el jutge ho qualifica d'"innecessari"."

Per altra banda un altre dels acusats ha quedat absolt. Uns altres 3 més ha estat condemnats a pendes de menys de 2 anys. Es tracta de Sebastián Victoria i Paula Jané, aquesta darrera fotoperiodista que cobria la protesta, condemnats a un any de presó cada un "per atemptat a un agent de l'autoritat."  Arturo Liese ha estat condemnat per "resistència a l'autoritat",condemnat a 8 mesos de presó. Encara, una altra persona es troba en situació de cerca i captura perquè no va acudir al judici.

Un darrer acusat s'ha pogut lliurar de la condemna, ja que la Fiscalia hi va retirar els càrrecs durant el judici. 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid